Ziarul electronic al arădenilor

Se modernizează drumul Bata – Birchiș, inclusiv până la limita cu județul Timiș

Consiliul Județean Arad continuă investițiile în modernizarea și reabilitarea drumurilor județene.

Modernizarea drumul Bata – Birchiș – limită județ Timiș (spre Făget) se află în faza de întocmire a DALI (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție), după care va urma proiectul tehnic și execuția.

Valoarea estimativă a documentației este de 111.390 lei (132.554 lei, TVA inclus).

„Continuăm să modernizăm drumurile de legătură cu alte județe. Acest drum va asigura un trafic rapid și sigur în zonă, va face legătura cu județul Timiș, înspre Făget și va facilita accesul rutier al întregii regiuni spre Autostrada Nădlac-Arad-Timișoara – Deva. Acest drum se încadrează în strategia de modernizare a drumurilor și de deschidere a județului nostru spre alte județe, pentru o circulație mai sigură și o mobilitate rutieră crescută”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Acest drum se adaugă altor legături ale județului nostru cu județul Timiș: Neudorf – Zăbrani – limită județ (finalizat), Zăbalț-limită județ (finalizat) și Lipova – Șiștarovăț – Cuvejdia (documentație).

Consiliul Județean Arad a demarat în 2016 procesul de modernizare a aproximativ 450 km drumuri județene și, în perioadă 2020-2024 modernizarea a cel puțin alți 250 km.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean are ca țintă ca în următorii patru ani circa 60% din rețeaua de drumuri județene din Arad să fie modernizată.

Fondurile europene reprezintă sursa principală a investițiilor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.