Ziarul electronic al arădenilor

Se inaugurează pasarela peste râul Mureș

pasarelaLucrările la pasarela pietonală peste râul Mureș au fost finalizate, urmând să fie deschisă publicului, inaugurarea fiind programată săptămâna viitoare.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat că pasarela pietonală va fi inaugurată în cursul serii de joi, 25 iunie.

„În seara zilei de 25 iunie vom inaugura pasarela pietonală. Vom pregăti un program special pentru acest eveniment, care va cuprinde şi o dezbatere cu privire la necesitatea construirii unui nou pod peste Mureş în municipiu. De asemenea, vom recepţiona și iluminatul arhitectural de la pasarelă”, a anunțat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai spus că, în conformitate cu prevederile contractului, constructorul va fi penalizat pentru că nu a realizat lucrarea în termenul prevăzut.

Pasarela pietonală peste râul Mureş leagă oraşul de Ștrandul Neptun. Conform proiectului, pasarela are patru direcții de acces spre ștrand, un lift pentru persoanele cu handicap, şi este destinată exlusiv pentru pietoni și bicicliști, dar există și posibilitatea accesului auto, însă doar pentru vehiculele serviciilor de urgență, ale jandarmilor, poliţiştilor şi pompierilor.

Pasarela peste râul Mureş are o lungime de 231 metri (cu rampă de racordare la ştrand), cinci deschideri, o lăţime de 4,84 metri. Zona pentru pietoni are 2,20 metri.

Structura podului este susţinută deasupra albiei de câte două cabluri, iar pasarela va fi iluminată prin intermediul unor stâlpi ornamentali dotaţi cu surse de iluminat tip economic şi va fi protejată împotriva trăznetului printr-o instalaţie specifică.

Lucrările de construcţie ale pasarelei peste Mureş, în valoare de 12,8 milioane de lei (2,3 milioane de euro), au început în luna iunie 2013.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.