Ziarul electronic al arădenilor

Se deschide sezonul estival la Ștrandul Neptun. VEZI noutățile

Sezonul estival la Ștrandul Neptun din Arad se va deschide, anul acesta, mai devreme decât anii anteriori, iar în primele două zile, intrarea va fi liberă.

„Lucrările pentru noul sezon estival au intrat în linie dreaptă. Cu toate că până acum aproximativ 4 săptămâni baza de agrement era acoperită de zăpadă, totuşi, angajaţii Recons Arad au reuşit să reducă din întârzieri şi, mai mult decât atât, dau asigurări că până vineri totul va fi pus la punct. Asta deoarece minivacanţa de 1 mai, dar şi vremea bună a convins administraţia ştrandului să inaugureze sezonul estival 2018 cu câteva zile mai devreme decât de obicei“, se arată într-un comunicat de presă, remis de Primăria Municipiului Arad.

Conform Primăriei, anul acesta, sezonul estival la Ștrandul Neptun va fi deschis în 28 aprilie, iar în primele două zile, accesul publicului se va face gratuit.

 „Sâmbătă şi duminică, intrarea va fi liberă, iar de luni va fi cu plată. În ceea ce priveşte lucrările de amenajare, sunt două categorii mari: cele de la corpurile A şi B, care sunt cu câte 60 de cabine, care sunt refăcute, plus grupurile sanitare. La bazinul mare, pe lângă toboganul existent, vor începe lucrările pentru încă patru tobogane. Lucrările nu vor afecta activitatea ştrandului şi sunt estimate să se încheie până în iulie. Sperăm ca anul acesta să avem un ştrand mai frumos şi mai funcţional”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Valoarea investiţiei  realizate în vederea modernizării celor două corpuri de clădire este de 770.237 lei.

Astfel, în corpul A sunt în prezent 60 de cabine-garderobă și cameră casete valori, dăuă grupuri sanitare (8×2=16 cabine WC), o încăpere cu cutii  de  valori. Primăria a menționat că toată instalaţia  electrică a fost refăcută.

Corpul B este compus din 58 de cabine-garderobă și un birou, magazie şi două grupuri sanitare (8×2=16 cabine WC).

Ambele corpuri de clădire snt prevăzute cu sistem video de supraveghere exterioară.

„Deoarece ștrandul este o bună alternativă de relaxare și distracție pe timp de vară, pentru atragerea unui număr tot mai mare de vizitatori s-a considerat oportună achiziționarea  și montarea a încă trei tobogane cu jet de apă, care să îmbogățească ansamblul de tobogane: tobogan acvatic cu tubulatură închisă, tobogan acvatic «gaură neagră + barcă zburătoare» (black hole și flying boats) şi tobogan acvatic «serpentină». Valoarea investiţiei se ridică la 1.405.949 lei“, se mai menționează în comunicatul de presă.

„Pentru ca aceste tobogane să fie funcţionale am modernizat bazinul mare. Investiţia făcută în acest sens se ridică la 200.000 lei. Restul sunt lucrări de întreţinere. Lucrăm la echipamentele din staţiile de fitrare şi tratare a apei. Până mâine după amiază vor fi finalizate. De miercuri începem să umplem bazinele cu apă la temperatura de 26 grade Celsius”, a declarat directorul Recons, Nicolae Mehelean.

În sezonul estival 2018, prețul unui bilet întreg de acces la Ștrandul Neptun va fi de 20 lei/zi, iar pentru elevi, studenți cu vârsta până la 25 ani, pensionari, persoane cu handicap, rămâne, în continuare, la nivelul de 10 lei. Copiii cu vârsta de până la 7 ani beneficiază de acces gratuit.

UPDATE: Patru zile de acces gratuit pe Ştrandul Neptun

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.