Ziarul electronic al arădenilor

Se deschide circulația autovehiculelor pe pasajul rutier din zona CET

Traficul autovehiculelor pe pasajul rutier de pe centura municipiului Arad, situat în zona CET, va fi deschis la începutul săptămânii viitoare.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a anunțat că luni, 15 octombrie, traficul rutier va fi deschis pe pasaj.

Lucrările la acest pasaj au început în 2011, urmând să fie inaugurat în august 2012, dar au fost amânate mai mulţi ani din cauza mai multor rezilieri ale contractului.

Anul trecut, în luna septembrie, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a anunțat începerea lucrărilor la pasajul rutier din zona CET, urmând ca în termen de cinci luni să fie executate. Însă, ulterior au fost mai multe amânări, ultimul termen anunțat pentru finalizarea pasajului fiind august 2018.

Lucrările la acest pasaj au fost executate de o asociere formată din SC Tehnodomus SA, din Arad, SC CDP Energy SRL, din Arad, și SC Construcții Feroviare Mureș SA, din Târgu Mureș.

Valoarea contractului a fost de 10,7 milioane lei plus TVA.

Contractul pentru execuția lucrărilor la pasajul aflat în construcție pe centura Aradului, peste liniile de cale ferată Arad – București, în zona Micălaca, a fost semnat în luna aprilie, lucrările urmând să fie finalizate anul viitor.

Valoarea contractului este de 25.665.184,89 (TVA inclus), cu o durată de execuție de 12 luni și o perioadă de garanție a lucrărilor de 24 de luni.

Lucrările la cele două pasaje rutiere de pe centura Aradului au început în 2011, iar inaugurarea lor trebuia să aibă loc în august 2012, exact când Guvernul a decis să oprească finanţările din cauza restrângerilor bugetare.

Cele două șantiere ale CNADNR au fost oprite în august 2012, în fază foarte avansată de execuție (70% la pasajul peste tronsoanele de cale ferată Arad-Oradea, respectiv Arad-Curtici, din zona CET, și 65% la pasajul peste calea ferată Arad-Bucureşti, din Micălaca).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.