Ziarul electronic al arădenilor

Se cere demisia arădencei Simona Man de la conducerea ANT

simona-manReprezentanţii agenţiilor de turism şi hotelierilor de pe litoral cer demisia arădencei Simona Man de la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), acuzând-o că blochează proiecte precum emiterea voucherelor de vacanţă şi aplicarea impozitului forfetar, iar Man le răspunde că de vină este birocraţia.

„Este incredibil cum Simona Man nu înţelege ce responsabilitate are. În ANT lucrurile merg prost, iar autoritatea duce Guvernul în ilegalitate pentru că legea voucherelor de vacanţă, deşi intrată în vigoare la 1 ianuarie, nu se poate aplica. Din acest motiv hotelierii au pierderi de milioane de lei“, a declarat, agenţiei Mediafax, Alin Burcea, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

El spune că Man refuză să semneze diverse proiecte, acestea rămânând blocate, astfel, iar standurile României la târgurile internaţionale de turism se aprobă cu 24 de ore înaintea începerii evenimentului.

„Cerem demisia doamnei Simona Man şi îl rugăm pe primul ministru să numească în acest post un specialist adevărat, care să redreseze activitatea ANT“, a adăugat Burcea.

Nicolae Bucovală, care deţine hotelul Tomis din Mamaia şi complexul Steaua de Mare din Eforie Nord, dar conduce şi patronatul hotelier Mamaia spune, la rândul său, că emiterea vocherelor de vacanţă şi legea impozitului forfetar sunt blocate de către ANT.

„Cerem şi noi demisia doamnei Man. Nu semnează nimic, iar turismul este blocat. Nu poate semna un soft de 14.000 de euro, ca să poată fi emise voucherele de vacanţă?“, a adăugat Bucovală.

El a mai spus că nu îl interesează ca şefa ANT, care conduce şi PP-DD, să “plângă la mormântul lui Dan Diaconescu”, ci să se ocupe de impozitul forfetar şi de celelalte proiecte din turism începute de predecesorii ei.

„Nu e mare lucru să semnezi, când ai totul pe masă. Doamna Man este numită acolo ca să rezolve problemele industriei de turism, iar dacă n-o poate face, să plece“, a completat el.

Contactată de Mediafax, Simona Man a răspuns că acuzaţiile care i se aduc sunt “răutăţi” cărora nu le vede sensul.

„Eu sunt aici făcând parte din echipa lui Victor Ponta şi îmi doresc ca turismul să poată puncta pozitiv şi Victor Ponta să fie mulţumit de prestaţia mea. Nu nu fac politică la ANT, ci administraţie“, a spus ea.

Man a explicat că “degringolada” din instituţie a fost cauzată de o eroare de sistem care a făcut ca din bugetul instituţiei să fie tăiat ultimul zero, acesta scăzând astfel de zece ori.

Premierul Victor Ponta a numit-o în noiembrie, anul trecut, pe Simona-Allice Man, preşedintele Partidului Poporului-Dan Diaconescu (PPDD) la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), cu rang de secretar de stat.

CITITI SI: Arădeanca Simona Man, numită la conducerea ANT

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.