Ziarul electronic al arădenilor

Se cer sancțiuni pentru firma care nu a deszăpezit drumurile din Arad

„Chiar dacă Aradul nu are iernile cele mai grele, noi suntem pregătiți și am alocat 2,5 milioane de lei pentru lucrări de deszăpezire a străzilor în municipiu” – Gheorghe Falcă, primarul Aradului, 22.01.2018, la dezbaterea publică asupra proiectului de buget local.

Deși se știa din prognoza meteo că vor urma ninsori, o bună parte din România fiind afectată de coduri de vreme rea, stratul de o palmă de zăpadă recent căzut a pus din nou în impas administratorii orașului.

Deși primește 2,5 milioane de lei în 2018, din care 1,8 milioane de lei pentru deszăpezire pe perioada ianuarie – aprilie (adică aproape un milion pentru fiecare din cele două zile în care a nins de până acum), operatorul RER Ecologic Service Oradea SA a lăsat cea mai mare parte din străzile Aradului în voia sorții.

Asta în condițiile în care are obligația, conform Anexelor 7 și 8 din Caietul de sarcini privind concesionarea serviciului public de salubrizare stradală și deszăpezire a Municipiului Arad, să presteze servicii de combatere a poleiului, pluguit și curățare a gurilor de preluare a apelor pluviale pe 704 străzi din municipiu, la care se adaugă 122.610 mp de trotuare de pe care zăpada trebuie curățată manual.

USR Arad cere administratorilor orașului să penalizeze operatorul de salubritate pentru îndeplinirea defectuoasă a obligațiilor contractuale, prin reducerea sumei achitate, conform articolului 14 din contractul numărul 40883/20.06.2017 încheiat cu SC RER Ecologic Service Oradea SA, privind serviciile de salubritate și deszăpezire stradală: „Pentru încălcări ale condițiilor de execuție și calitate a operațiilor de salubrizare stradală și deszăpezire prevăzute în contract, prestatorul va fi penalizat după cum urmează: a) Neefectuarea salubrizării sau deszăpezirii pe o stradă din vina exclusivă a prestatorului va duce la refuzarea la plată a serviciilor de salubrizare stradală sau deszăpezire aferente străzii”.

Dacă cetățenii Aradului suferă, fiind nevoiți să circule pe străzi acoperite de gheață și zăpadă, măcar banii să nu fie risipiți.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

CITITI SI: Firma care trebuia să deszăpezească drumurile din Arad, amendată

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.