Ziarul electronic al arădenilor

Se caută ajutor pentru repatrierea arădencei moarte în Scoția

13754152_226792321048722_8492927248772127638_nAutorităţile locale din oraşul arădean Nădlac, unde ar urma să ajungă trupul româncei care a murit în Scoţia, încearcă să ajute familia decedatei, după ce rudele au cerut public ajutor pentru a putea repatria trupul neînsufleţit în ţară.

„Soţul Walter Ioanovici este din Nădlac, a venit soacra decedatei la primărie ca să se intereseze cum putem să îi ajutăm. Căutăm soluţii în acest moment, cred că mai repede ar putea fi ajutaţi prin donaţii, pentru că prin intermediul primăriei nu putem, căutăm variante în continuare.

Trebuie să vedem exact suma pe care o au de plătit. În cursul zilei de luni am vorbit la telefon cu preotul de acolo şi cu încă o persoană de acolo, ne-au cerut să le trimitem mai multe documente care să ateste printre altele că au un loc de veci ca să o poată scoate din morgă, le vom trimite în cursul zilei de marţi, vom căuta soluţia cea mai rapidă ca să putem repatria corpul tinerei“, a declarat primarul oraşului Nădlac, Ioan Radu Mărginean.

Conform unor informaţii, Walter Ioanovici este în Scoţia de aproximativ 10 luni, iar în urmă cu patru luni a dus-o şi pe Iuliana Bordaş, soţia sa.

Aceasta părea că a trecut cu bine peste o etapă în care fusese diagnosticată cu cancer de colon, dar în Scoţia boala a revenit mult mai puternic.

Presa scoţiană a scris că un cetăţean român, care se află în Scoţia din luna aprilie, nu îşi permite să aducă în ţară trupul soţiei sale moarte de cancer.

Soţia sa a decedat duminica trecută din cauza cancerului de colon, iar ultima ei dorinţă a fost să fie înmormântată în ţara sa. În acest moment, trupul femeii se află la o morgă din oraşul scoţian Kirkcaldy.

sursa: Mediafax

CITITI SI: Arădeancă moartă în Scoția. Soțul ei nu poate să o aducă acasă

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.