Ziarul electronic al arădenilor

Scrisoare deschisă trimisă primarului Bibarț de consilierii PSD

Către primarul interimar al municipiului Arad, Călin Bibarț

Domnule primar interimar,

Consultând ordinea de zi a Sedintei ordinare a Consiliului Local Municipal de azi, care întâmplător este chiar ultima ședință ordinară din actualul mandat, am văzut cu stupoare că printre personalitățile propuse pentru a primi diferite distincții, multe dintre ele justificat, ați strecurat cu aceeași golănească abilitate pe care ați exersat-o în toată această perioadă politică, numele unui coleg de-al dumneavoastră de partid.

Ne referim aici la directorul Casei de Asigurări de Sănătate, celebrul Gigi  Domșa, nimeni altul decât cel care în cea mai prost gestionată perioadă, din toate punctele de vedere, în istoria Aradului, a fost numit coordonator al Grupului de suport pentru Spitalul Județean, poziție din care acesta a gestionat problemele privind Coronavirusul.

Dacă am pomeni doar numărul 78, care reprezintă numărul arădenilor decedați în prima perioadă în care virusul și-a făcut de cap în Spitalul Județean Arad, unde a pătruns, aduceți-vă aminte, pe canalele de pile și influențe deschise chiar de către partidul dumneavoastră, ar fi deja suficient pentru a ne ridica toți în acest moment și a părăsi această sală.

78 de morți este un preț mult prea  mare și dureros, domnule primar interimar, pentru a-l depăși prin manifestări festive și chichițe politice.

Nu putem accepta sub nici o formă această penibilă și odioasă strategie de imagine prin care încercați să așezați o statuie de erou pe movila de pământ ridicată deasupra celor pe care prin inconștiență administrativă și proastă gestionare, i-ați băgat în mormânt. 78 de morți, domnule intermar! 78 de morți și ce găsiți dumneavoastră de cuviință să faceți?

Să alegeți pe unul din prezumtivii vinovați, fie el si autor moral și să-i acordați onoruri, mizând pe îngăduința oamenilor acestui oraș și pe acea abilitate de care pomeneam, aceea de a ascunde urâtul și de a masca adevărul în minciună. Probabil după aceste onoruri pe care le încercați azi, vom afla că domnul Domșa va fi în iarnă persoana ideală pentru a-i reprezenta pe arădeni în Parlamentul României.

Tragic mod de a administra un oraș, urât mod de a face politică!

Să vă mai amintim, domnule Bibarț, de zecile dosare penale confirmate de către chiar directorul DSP pentru angajații instituției sale sau de dosarele penale  care vor urma controalelor Curții de Conturi, pentru zecile de achiziții ilegale și milioanele cheltuite haotic și preferențial pentru clientela politică a PNL?

Să vă spunem că toate astea s-au petrecut sub directa coordonare a celui atât de apreciat de către dumneavoastră, Gheoghe Domșa, cel căruia azi i-ați pregătit titlul de cetățean de onoare al Aradului?

Ați distrus capacitatea de protejare a arădenilor de către sistemul medical în ani de investiții preferențiale și management haotic, ați pus Aradul pe harta Covid a morții, iar astăzi încercați să ne distrugeți și simbolurile, trimițând Titlul de Cetățean de Onoare în zona infracționalității de partid.

Prin urmare, propunem ca în acest an, titlul de Cetățean de Onoare al Aradului să fie acordat generic întregului personal medical și al Ministerului de Interne implicat în mod direct și aflat în prima linie a luptei anti-Covid.

Având în vedere cele prezentate, vă somăm, domnule primar interimar să dați valoare acestei ultime ședințe de Consiliu Local de final de mandat, aratând o minimă fărâmă de respect acestui consiliu și acestui oraș, respect de care ne-ați lipsit atât de des în ultimii 4 ani.

Grupul consilierilor municipali ai PSD Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.