Ziarul electronic al arădenilor

Scrisoare deschisă adresată autorităților

scrisoarePrim-ministrului României, domnul Dacian Cioloș,

Domnului senator de colegiu Ioan Cristina,

Domnului deputat de colegiu Manea Eusebiu Pistru,

Instituției Prefectului Județului Arad, domnului prefect Cosmin Pribac

Presa națională,

Presa locală,

Prin prezenta subsemnatii Tica Cristian Ionut consilier local PNL, Sabou Dorin consiler local (demisionat) UNPR, Bornea Nicolae consilier local UNPR si Bociort Sorin consiler local PSD dorim sa va sesizam situatia creata in comuna Carand, judetul Arad.

Comuna Carand este realmente blocata din punct de vedere administrativ devenind, pe zi ce trece, un caz de studiu pentru studentii de la drept si clasa politica din Romania.

Subsemnatii am convocat 2 sedinte extraordinare ale Consiliului Local, respectiv, in data de 02.03.2016 si 08.03.2016 prin care dorim intrarea in normalitate si functionarea Consiliului Local si a Primariei Carand.

In data de 02.02.2016 prin Ordinul Prefectului nr 64/02.02.2016 a fost incetat de drept, inainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier local si totodata de viceprimar al Comunei Carand al domnului Costut Gligor (fost consilier local PRM trecut prin celebra ordonanta 55/2014 la PSD si actualmente candidat din partea PNL la primaria Carand).

In 27.01.2016 prin decizia nr. 123/27.01.2016 Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei constata ca decizia Curtii de Apel Timisoara nr.429/2013 este corecta, iar prin decizia mai sus mentionata aceasta ramane definitiva si irevocabila.

Constata de asemenea, starea de incompatibilitate pe motive de conflict de interese a domnului primar Cialma Pavel. In data de 01.03.2016 secretarul comunei Carand, Dragos Sabau Otilia intocmeste raportul nr.394/01.03.2016 de constatare a celor prezentate anterior si il inainteaza Prefecturii Arad.

Astazi, 10.03.2016, cand va adresam aceasta scrisoare deschisa Consiliul Local Carand este in stare de nefuctionalitate, deoarece la cele doua sedinte din datele amintite mai sus, domnii consilieri: Manea Lucian-PNL (vechiul PDL), Tolea Pavel-PNL (fost PPDD), Popa Ioan-PNL (fost PDL) si Tolea Ioan-PMP (fost PRODEMO) nu doresc sa se prezinte la sedintele convocate pentru a constata starea de fapt creata si a lua masurile legale ce se impun pentru buna functionare a Comunei Carand.

Tot la data de 10.03.2016, domnul primar Cialma Pavel este in concediu medical.

Prin prezenta va aducem la cunostinta ca in data de 11.03.2016 orele 10 este convocata a treia sedinta extraordinara cu aceeasi ordine de zi. Pe aceasta cale ii invitam public la sedinta Consiliului Local pe cei patru consilieri locali pentru a debloca situatia creata.

Din aceasta situatie singurii care au de pierdut sunt cetatenii comunei Carand.

Cu considerație și respect, consilierii locali:

Țica Cristian Ionuț

Sabou Dorin (demisionat)

Bornea Nicolae

Bociort Sorin

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.