Ziarul electronic al arădenilor

Şcolile din Arad, în atenţia poliţiştilor locali

Începând de săptămâna aceasta, odată cu reluarea orelor de curs în şcoli, conducerea Direcţiei Generale de Poliţie Locală din cadrul Primăriei Municipiului Arad a reactivat planul de măsuri adopat în vederea protejării elevilor arădeni.

Vorbim despre măsuri ferme pe linie de ordine publică şi siguranţă rutieră. În conformitate cu Legea Poliţiei Locale şi în baza Planului Teritorial de Acţiune întocmit la nivelul judeţului Arad,  mai multe patrule de poliţişti locali acționează pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal în proximitatea unităților de învățământ și în intersecțiile din vecinătatea acestora, cu scopul prevenirii accidentelor rutiere și în vederea deplasării în siguranță a elevilor spre şi de la unitățile de învâțământ.

Astfel, polițiști locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice vor acționa cu precădere în următoarele zone:

Bulevardul General Dragalina – trecerea de pietoni situată în dreptul nr. 5-7 (Colegiul „Dimitrie Ţichindeal”);

Intersecția străzii Unirii cu Bulevardul Decebal;

Intersecţia str. Tribunul Dobra cu Bld. Decebal şi sensul giratoriu din Piaţa Arenei;

Trecerea de pietoni de pe str. A. D. Xenopol intersecție cu Bulevardul Decebal;

Trecerea de pietoni din faţa Colegiului Naţional “Moise Nicoară”;

Trecerea de pietoni de pe str. Petru Rareş din proximitatea Şcolii Generale “Aron Cotruş”.

De asemenea conducerea Direcţiei Generale de Poliţie Locală Arad a dispus constituirea unor patrule de polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice care să asigure un climat de siguranță publică în jurul școlilor și liceelor. Printre unităţile de învăţământ care au intrat în atenţia poliţiştilor locali se numără: Seminarul Teologic Ortodox, Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, Liceul Special Sf. Maria – Arad şi Liceul Tehnologic de Transporturi Auto “Henri Coandă”.

„Încă de la începutul anului şcolar 2017-2018, Direcţia Generală Poliţia Locală Arad a stabilit o serie de acţiuni concrete care să asigure un climat de siguranţă în zonele adiacente unităţilor de învăţământ, una din priorităţile noastre fiind tocmai creşterea siguranţei elevilor şi cadrelor didactice atât în unităţile de învăţământ cât şi pe drumul spre şi de la şcoli”, a declarat Florian Barna, director general al Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.