Ziarul electronic al arădenilor

Școala Gimnazială „Avram Iancu“, reabilitată termic

Clărirea în care funcționează Școala Gimnazială „Avram Iancu“ din muncipiul Arad va fi reabilitată termic, valoarea investiției fiind de peste 3 milioane de lei, iar finanțarea lucrărilor este asigurată din fonduri europene.

În cursul zilei de marți, la Primăria Municipiului a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitare termică clădire Școala Gimnazială «Avram Iancu»”. Contractul a fost semnat de primarul Gheorghe Falcă și Sorin Maxim, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, organism intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 în Regiunea Vest.

„Intrăm în procedura de realizare a acestei investiţii. Până acum, la această şcoală am realizat o mansardare,  am construit o sală de sport,  reuşind astfel să contribuim la creşterea calităţii actului educaţional. Acelaşi lucru ne propunem şi în cazul  celorlalte unităţi de învăţământ din municipiu”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Proiectul va fi implementat pe parcursul a 25 de luni și urmărește creșterea eficienței energetice a clădirii Școlii Gimnaziale «Avram Iancu».

„E important de spus că prin realizarea acestor lucrări de intervenţie  se va obţine o creştere a performanţei energentice care va determina o economie de energie anuală primară de aproape 52%, dar în acelaşi timp vom reuşi să reducem şi emisiile echivalente de CO2 cu până la 44,19%”, a declarat directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim.

Printre lucrările propuse în acest sens sunt vizate îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii, înlocuirea tâmplăriei  interioare și exterioare, refacerea instalației termice și montarea unei instalații de detecție și avertizare în caz de incendiu, refacerea trotuarelor de protecție a clădirii și construirea unei rampe pentru persoane cu dizabilități.

„Şcoala noastră are 40 de ani. Tâmplăria este originală, cu mici reparaţii. La o ploaie mai puternică, apa pătrundea în sălile de clasă ceea ce crea discomfort, reparaţii ulterioare, plus că pe durata iernii am avut costuri foarte mari cu energia termică. În urma acestui proiect, cred că toate aceste probleme se vor rezolva”, a declarat directorul Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu”, Petru Stana.

Valoarea totală a proiectului este de 3.099.449 lei (665.346 euro), iar valoarea finanțării nerambursabile este de 3.037.460 lei (652.039 euro).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.