Ziarul electronic al arădenilor

Săvârșin: Slujbă de comemorare a Reginei Ana

Regina-Ana-221x300-1O slujbă de comemorare a Reginei Ana, care a încetat din viață în cursul zilei de 1 august, a fost oficiată, duminică, la biserica ortodoxă din Săvârșin, printre cei prezenții fiind Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu.

La slujba care a început la ora 11.45, și care a fost oficiată de IPS Timotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului, au fost prezente zeci persoane, unele venite din alte localități.

Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au ajuns la Săvârşin încă de vineri şi rămân la castel până luni.

În biserica ortodoxă din comuna arădeană Săvârşin, acolo unde se află castelul regal, sunt oficiate slujbe în memoria Reginei Ana în fiecare zi, iar clopotele bisericii bat în fiecare seară.

Flori, lumânări şi candele au fost depuse şi la principala poartă de acces pe domeniul regal Săvârşin, unde se află Castelul Regal. Omagiile au fost aduse atât de către localnici, cât şi de către persoane din alte judeţe care au trecut prin zonă şi s-au oprit acolo.

O delegaţie oficială a autorităţilor locale din comuna Săvârşin, condusă de primarul Ioan Vodicean, va merge, vineri, 12 august, la Bucureşti, pentru a aduce un ultim omagiu din partea comunităţii din Săvârşin.

„O delegaţie oficială a autorităţilor locale din comuna Săvârşin, condusă de mine, în calitate de primar, va merge, vineri, 12 august, la Bucureşti, la Palatul Regal, unde va fi despus corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale Regina Ana a României, iar sâmbătă, 13 august, vom fi în faţa catafalcului din faţa Palatului Regal, ne vom lua rămas bun şi vom depune o coroană de flori din partea comunităţii, pentru a aduce un ultim omagiu din partea comunităţii din Săvârşin”, a declarat, pentru Mediafax, primarul comunei Săvârşin, Ioan Vodicean.

Executivul a aprobat în şedinţa de miercuri Hotărârea de Guvern privind declararea zilei în care va fi înmormântată Regina Ana, 13 august, zi de doliu naţional pe teritoriul României.

Casa Regală a României a anunţat programul funeraliilor Reginei Ana, potrivit acestuia sicriul cu trupul neînsufleţit urmând să fie adus în ţară în data de 9 august, pe Aeroportul Otopeni, iar apoi dus la Castelul Peleş (9 august) şi la Palatul Regal din Capitală (11 august), înmormâtarea urmând să aibă loc în 13 august.

În ziua de sâmbătă, 13 august, la ora 10.55, sicriul cu corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal. Acolo va avea loc o ceremonie religioasă, iar accesul publicului în Piaţa Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanţi.

La ora 15.00 va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş. Ceremonia înmormântării va fi privată, în prezenţa Familiei Regale a României şi a membrilor Familiilor Regale străine, prezente la eveniment, iar publicul va avea acces doar în faţa porţii de intrare în Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Argeş.

Ceremonia se va desfăşura în două părţi: ora 15.00-15.50, în faţa Noii Catedrale; ora 15.50-16.10, ceremonia religioasă a îngropării, în Noua Catedrală.

054-savarsin7august

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.