Ziarul electronic al arădenilor

Săvârșin: A înflorit „Stânjenelul Reginei“

262-savarsin7augustUn stânjenel alb a înflorit, pentru a doua oară în acest an, în curtea Castelului Regal de la Săvârșin, la câteva zile de la moartea Reginei Ana, iar membrii Familiei Regale l-au numit „Stânjenelul Reginei“.

Conform siteului romaniaregala.ro, la intrarea de vest a Castelului Săvârşin au fost plantaţi, toamna trecută, stânjenei de diverse culori, proveniţi de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

„Ei au înflorit în această primăvară pentru prima oară. Duminică, la întoarcerea de la slujba de la biserica ortodoxă din Săvârşin, Alteţele Lor Regale au văzut, la intrarea de vest, cum un singur stânjenel alb a înflorit din nou. Vinerea trecută, la întoarcerea Principesei Moştenitoare şi a Principelui Radu la Săvârşin, stânjenelul nu era înflorit. Familia Regală a numit acel stânjenel alb «Stânjenelul Reginei»“, scrie romaniaregala.ro.

Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au participat, duminică, la o slujbă de comemorare a Reginei Ana, oficiată la Biserica Ortodoxă din Săvârşin.

Alteţele Lor Regale au rămas la Săvârşin până marți, de unde au plecat la Bucureşti.

Regina Ana a României, soţia Regelui Mihai I al României, a încetat din viață lunea trecută, la vârsta de 92 de ani.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 august, la Curtea de Argeș, în noua Catedrala Arhiepiscopală și Regală.

CITITI SI:

Săvârșin: Slujbă de comemorare a Reginei Ana

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.