Ziarul electronic al arădenilor

„Săvârșin. Detaliul“, o carte în cuvinte și imagini

0080-Savarsin27oct15O carte care face o evocare „în cuvinte şi imagini“ a Castelului de la Săvârşin, va fi lansată pe piaţă în perioada următoare.

Scrisă de Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu și publicată de Editura Curtea Veche, cartea „Săvârșin. Detaliul“ va fi lansată, sâmbătă, la Târgul Gaudeamus.

„«Săvârșin. Detaliul» este un volum de decorațiuni interioare, o premieră pe piața de carte românească. Fotografiile sunt creația artistului fotograf bănățean Cristian Coposesc. Volumul face, în cuvinte și imagini, o evocare a castelului, la aproape cincisprezece ani de la întoarcerea Majestății Sale Regelui în casa și pe domeniul care îi aparțin.

Lumea interioară a reședinței regale de la Săvârșin a fost marcată profund de Regina Elena. De aceea, refacerea fiecărei încăperi a continuat opera începută de mama Regelui Mihai, în anii 1940, folosind exact materialele de atunci: lemnul, fierul, piatra, ceramica, alama, lâna, mătasea, inul, bumbacul.

«Săvârșin. Detaliul» prezintă cititorilor drumul parcurs de Principesa Moștenitoare Margareta și de Principele Radu în ultimul deceniu și jumătate în cunoașterea, restaurarea și apoi recrearea lumii acestei case de familie, cămin regal cu valoare de simbol pentru fiecare familie de români“, se menţionează pe site-ul romaniaregala.ro.

Conform sursei citate, Curtea Veche Publishing va aduce «Săvârșin. Detaliul» în librării la sfârșitul lunii noiembrie.

foto: romaniaregala.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.