Ziarul electronic al arădenilor

Şase persoane date în urmărire, depistate la frontieră

frontieraPoliţiştii de frontieră arădeni au depistat şase cetăţeni români care figurau în bazele de date ca fiind urmăriţi general, respectiv internaţional.

Pe numele lor erau emise, de autorităţile din România, mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, respectiv mandat european de arestare.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat cinci cetăţeni români, toţi bărbaţi, urmăriţi general, aceştia fiind căutaţi de autorităţile române pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei, furt, furt calificat, respectiv înşelăciune.

Pe numele persoanelor în cauză, cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de către autorităţile din România.

Totodată, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un mijloc de transport internaţional, pe ruta Spania – România, cetăţeanul român Octavian G., în vârstă de 41 de ani.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de nesupunere pentru recoltarea probelor biologice şi testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei, după ce a fost depistat în trafic conducând un autoturism.

Bărbaţii au fost predaţi unor echipe operative din cadrul I.P.J Arad în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.