Ziarul electronic al arădenilor

Șase migranți ascunși într-un TIR, depistați la Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat cinci bărbaţi din Turcia şi unul din Siria, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un automarfar încărcat cu role de poliester.

Cei șase migranți au fost descoperiți când la punctual de trecere a frontierei s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul turc Dayan E., care conducea un automarfar înmatriculat în Turcia şi care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de poliester din Turcia pentru o societate comercială din Ungaria.

La controlul autovehiculului, politiştii de frontieră au observat modificări la sigiliul vamal aplicat mijlocului de transport, astfel că au deschis compartimentul de marfă al acestuia.

În interior au fost descoperit ascunse şase bărbați.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cinci cetăţeni turci şi un cetăţean sirian, cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani. La cercetări, șoferul autovehiculului a declarat că pe timpul călătoriei a staţionat  în mai multe parcări pentru TIR-uri și nu are cunoştinţă despre modul în care cei șase bărbaţi s-au ascuns în camion. Persoanele în cauză  au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru“, informează Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cei șase migranți, iar şoferul turc este cercetat pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.