Ziarul electronic al arădenilor

Sărbătoarea Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, la Catedrala Veche din Arad

1Cu prilejul sărbătorii Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, luni 29 august 2016, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei a poposit în mijlocul comunității credincioșilor de la Catedrala Veche din Arad.

Împreună cu soborul părinților slujitori de la această parohie, a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Slujirea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop a fost legată de faptul că Sfântul Ioan Botezătorul este ocrotitorul catedralei istorice a Aradului.

Cuvântul de învățătură al Chiriarhului a fost pus sub titlul ,,Cale tainică” (în baza pericolelor scripturistice ale sărbătorii: Fp. Ap. 13; Marcu 4), adică sfârșitul uneia pământești și începutul alteia cerești, o misiune împlinită și o istorie începută. Viața Înaintemergătorului închinată gătirii căii Domnului, predica sa până la jertfă privind îndreptarea vieții spre părtășia cu Domnul pentru întemeierea pe pământ a Împărăției lui Dumnezeu.

Totodată, în evlavia ortodoxă încheierea anului bisericesc cu mulțumire și rugăciune pentru căile viitorului.

Pentru cinstirea Sfântului Înaintemergător și Botezător Ioan au fost scoase și puse la închinat o părticică din sfintele sale moaște, aflate în vistieria Catedralei Vechi.

Biserica îl cinstește în această zi pe Botezătorul Mântuitorului, prin post și rugăciune.

Prof. dr. Marcel Tang

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.