Ziarul electronic al arădenilor

Sărbătoarea Lavandei, în Piața „Avram Iancu“

Timp de trei zile, în centrul municipiului Arad, cultivatorii de lavandă vor expune buchete de lavandă, dar și produse diverse care au la bază rețete din această plantă, în cadrul evenimentului intitulat „Sărbătoarea Lavandei“.

„Sărbătoare Lavandei“ va avea loc în perioada 21 – 23 septembrie, în Piața „Avram Iancu“, și se va desfășura în paralel cu Festivalul de artă medievală „Aradul la anul 1000“.

Organizatorii, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură, își propun să ofere o oază de relaxare, culoare, arome și frumos în centrul orașului, pe care arădenii vor putea să o viziteze vineri, sâmbătă și duminică, între orele 12.00 și 23.00.

În cadrul evenimentului au fost invitați să participe cultivatori de lavandă din municipiul și județul Arad, care vor expune și vor oferi pentru vânzare, pe lângă buchetele de lavandă, și produse obținute din această plantă: uleiuri esențiale, dulceață de diverse fructe, sirop, miere, creme, perinițe medicinale, săpunuri naturale.

Totodată, va fi expusă o gamă largă de decorațiuni interioare realizate din lavandă: coronițe, aranjamente pentru interior și exterior, buchete, odorizante și lumânări, săculeți cu lavandă.

În apropierea perimetrului dedicat lavandei va fi amenajată și o zonă cu produse culinare, unde vor putea fi servite gustări diverse.

„Sărbătoarea Lavandei“ este un eveniment care are ca scop promovarea cultivatorilor de lavandă din municipiul și județul Arad, planta denumită și „aurul mov“ al agriculturii, care, în ultimii ani, fiind cultivată de tot mai multe persoane.

Lavanda este folosită ca plantă medicinală din vremuri îndepărtate, fiind cunoscute peste 100 de utilizări, atât în industria farmaceutică, cât și în industria cosmetică.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.