Ziarul electronic al arădenilor

Sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, la Mănăstirea Arad-Gai

Mănăstirea ,,Sfântul Simeon Stâlpnicul” din cartierul Arad – Gai este una dintre puținele așezăminte monahale din țara noastră care are trei hramuri închinate Maicii Domnului: „Veşmântul Maicii Domnului”, „Brâul Maicii Domnului” şi „Acoperământul Maicii Domnului”.

Cu acest binecuvântat prilej, la sărbătoarea ,,Acoperământului Maicii Domnului”, Preasfințitul  Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, înconjurat de un sobor de ieromonahi, preoţi și diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica nouă a aceastei vetre monahale, în prezenţa unui însemnat număr de credincioşi.

În cuvântul de învăţătură Ierarhul a transmis celor aflați în biserică îndemnul ca ,,sub Acoperământul Maicii Domnului să gândim frumos despre oameni, să-i ajutăm cu fapta, cuvântul și rugăciunea, așa după cum și noi dorim ca oamenii să se comporte față de noi.

Să-i iubim pe cei care ne doresc răul sau ne fac rău, încât să ne asemănăm cu Dumnezeu în iertare și iubire. Apoi, Preasfinția sa a adăugat că trebuie să fim buni și milostivi cu oamenii, după cum Dumnezeu este milostiv cu toatălumea. Să nu așteptăm de la oameni doar să fim lăudați, iubiți și ajutați, ci mai întâi noi să facem în familie și societate gesturile pe care Mântuitorul Iisus Hristos le-a săvârșit pentru oameni”, a subliniat Preasfințitul Părinte Emilian.

După Sfânta Liturghie, Ierarhul împreună cu soborul slujitor, maicile și pelerinii prezenți, a săvârșit o procesiune cu icoana Acoperământului Maicii Domnului în jurul bisericii noi a mănăstirii.

La finalul slujbei, părintele Macarie Deleu, în numele maicii starețe Ecaterina Joldeș și a obștii monahale, a mulţumit ierarhului, părinţilor slujitori şi credincioşilor pentru prezenţă şi pentru împreuna-rugăciune.

Protos. Iustin Popovici

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.