Ziarul electronic al arădenilor

Sărăcie la Nădlac. Primăria vrea să renunțe la SMURD

SMURDPrimarul orașului arădean Nădlac, Vasile Ciceac, a afirmat că se confruntă, în acest an, cu probleme bugetare „fără precedent“ și are în vedere renunțarea la două servicii care sunt finanțate de la bugetul local.

„Practic, nu am ce face! Veniturile proprii ale oraşului sunt de circa 6.311.000 lei. Avem cheltuieli de funcţionare de 6.021.000 lei şi cheltuieli legate de cofinanţarea proiectelor europene de 1.104.000 lei. Mai adaug chiriile plătite către culte, pentru unităţile de învăţământ, în valoare de 390.000 lei. În total, trebuie să plătim 7.515.000 lei, deci avem un deficit de peste 1,2 milioane de lei”, a declarat Vasile Ciceac.

Primarul din Nădlac a spus că nu se pune problema să renunţe la co-finanţările pentru proiectele europene – 521.000 lei la POS Apă-Canal, 553.000 lei pentru campusul şcolar şi 30.000 lei modernizare şi extindere Grup Şcolar J.G. Tajovsky –, dar nici la plata chiriilor pentru unităţile de învăţământ.

În aceste condiții, o soluţie pentru primarul Vasile Ciceac ar fi să renunţe la Serviciul SMURD şi la plata funcţionării Centrului de zi pentru minori.

„Nu am ce face. Asigurarea serviciilor SMURD ne costă 420.000 lei anual, iar funcţionarea Centrului de zi pentru minori alte 304.000 lei. Aşa, putem face economii de 724.000 lei”, a declarat Vasile Ciceac, care a menționat că SMURD Nădlac deserveşte întreaga zonă, însă „doar oraşul Nădlac finanţează acest serviciu, în timp ce Centrul de zi a fost trecut în administrare locală făr a se asigura şi finanţarea aferentă“.

„În aceste condiţii bugetare, oraşul Nădlac nu îşi permite să susţină financiar asemenea servicii”, a afirmat Vasile Ciceac, primarul oraşului Nădlac.

Serviciul SMURD din Nădlac a fost dat în folosință în ianuarie 2010 și deservește localităţile din jur, precum Semlac, Şeitin, Peregu, dar şi drumul naţional 7. Primăria din Nădlac a suportat o parte din cheltuielile pentru achziția unei ambulanțe de tip SMURS și asigură salariile paramedicilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.