Ziarul electronic al arădenilor

Şapte migranți, găsiți ascunși într-o autoutilitară la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, ascunși în interiorul unei autoutilitare, şase cetățeni vietnamezi şi un cetăţean din Sri Lanka, care încercau să iasă ilegal din ţară.

Migranții au fost descoperiți când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat, pentru ieşirea din ţară, un bărbat din Republica Moldova, în vârstă de 42 de ani, care conducea o autoutilitară Mercedes, înmatriculată în Bulgaria. Autoutilitara nu era încărcată cu marfă.

„Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit, în partea din faţă a compartimentul marfă, un perete fals construit artizanal, în spatele căruia erau ascunse şapte persoane.  Cei şapte au fost conduşi la sediul punctului de trecere a frontierei pentru cercetări, unde s-a constatat că cinci bărbaţi şi o femeie sunt cetăţeni vietnamezi, iar un bărbat este din Sri Lanka. Cei în cauză au vârste cuprinse între 27 şi 41 de ani“, a informat Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru cetăţeanul din Republica Moldova şi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei şapte migranţi.

Mijlocul de transport, în valoare de 30.000 lei, va fi indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor, la sediul Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.