Ziarul electronic al arădenilor

Şapte migranți din Egipt, Siria și Maroc, depistaţi în zona PTF Turnu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, judeţul Arad, au depistat şapte cetăţeni din Siria, Egipt și Maroc, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în Vestul Europei.

În data de 16.02.2020, în jurul orei 11.00, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au depistat, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, şapte persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Cei șapte cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Turnu, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din trei cetăţeni din Egipt, trei cetăţeni din Siria şi un cetăţean din Maroc, patru bărbaţi și trei minori. Adulții au vârste cuprinse între 19 şi 41 de ani, iar minorii au toţi 16 ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Poliția de Frontieră. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.