Ziarul electronic al arădenilor

Șapte bărbați, reținuți pentru șantaj și complicitate la șantaj

Șapte bărbați au fost reținuți de polițiștii din Pecica, pentru șantaj și complicitate la șantaj, victima fiind constrânsă fizic și psihic să înmâneze o sumă de bani.

IPJ Arad a anunțat, vineri, că sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Arad, polițiștii din orașul Pecica au reușit identificarea a 7 bărbați, bănuiți de comiterea infracțiunilor de șantaj, complicitate la șantaj și violarea vieții private.

„La data de 17 octombrie, polițiștii au efectuat, pe raza localității Pecica, 5 percheziții domiciliare la persoane bănuite de comiterea  infracțiunilor de șantaj, complicitate la șantaj și violarea vieții private. În urma perchezițiilor au fost depistate și indisponibilizate mai multe bunuri printre care: un dispozitiv de ascultare, un baston telescopic, o crosă de golf și mai multe telefoane mobile“, a precizat IPJ Arad.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că, la data de 11 septembrie, 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 41 de ani, din județele Arad și Timiș, s-ar fi deplasat cu patru autoturisme pe care le-ar fi parcat apoi în fața unui imobil de pe raza localității Pecica.

„În fapt, un bărbat de 29 de ani ar fi pătruns în imobil și sub pretextul înmânării sumei de 1.800 de euro, ar fi exercitat presiuni fizice și psihice asupra persoanei vătămate. Întrucât victima ar fi refuzat în mod constant remiterea banilor, cel în cauză ar fi procedat la scoaterea acesteia în fața imobilului unde se aflau ceilalți bărbați, pe care apoi ar fi constrâns-o fizic să îngenuncheze în fața lor, solicitându-le iertare“, a mai informat IPJ Arad.

În urma extinderii cercetărilor s-a mai stabilit că bărbatul de 29 de ani ar fi procurat un dispozitiv de ascultare în mediu ambiental, pe care – prin intermediul unui alt bărbat – l-ar fi instalat într-o locuință, procedând astfel la înregistrarea unor convorbiri.

„În bază probatoriului administrat, s-a dispus reținerea celor 7 pentru șantaj și complicitate la șantaj. Cei în cauză au fost prezentați Judecatoriei Arad cu propunere de arestare preventivă, față de aceștia dispunându-se măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Se continuă cercetările, procurorul de caz dispunând față de doi bărbați extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare la violare a vieții private, complicitate la șantaj, violare a vieții private și șantaj“, se arată în informarea transmisă presei de IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.