Ziarul electronic al arădenilor

Săplăcan: „E plin de fecale de câini pe străzile Aradului“

cainiMizeria lasată în urmă de câinii care sunt plimbați de proprietari pe trotuarele din municipiul Arad a intrat în atenția autorităților locale, care vor demara o campanie de informare cu privire atribuțiile proprietarilor, dar și la sancțiunile care pot fi aplicate în astfel de cazuri.

În ultima ședință a Consiliului Local Municipal, consilierul Gheorghe Săplăcan (PSD) a atras atenţia executivului Primăriei că „oraşul este plin de fecale de câini şi trebuie luate măsuri de urgenţă“.

„Domnilor, e plin de fecale de câini pe străzile oraşului. Mâine-poimâine vom fi Capitală Culturală Europeană şi e jenant. Nu cred că mai există vreo persoană care să nu fi botezat, cu pantoful, vreo fecală de câine”, a spus Gheorghe Săplăcan.

Acesta a primit un răspuns din partea consilierului Marcela Nicşanu (PNL), care a spus că administraţia locală va iniţia o campanile de informare a proprietarilor de câini, care trebuie să respecte o hotărâre emisă de Consiliul Local. Nicșanu a menționat că această campanie va fi derulată împreună cu Poliția Locală.

Conform Hotărârii nr. 208 a Consiliului Local Municipal Arad, privind prevenirea apariţiei şi proliferării animalelor fără stăpân pe domeniul public al municipiului Arad, proprietarii câinilor trebuie să aibă asupra lor pungă de hârtie pentru dejecţiile solide şi un litru de apă pentru spălarea urmelor urinei.

„Pentru menţinerea curăţeniei pe domeniul public, însoţitorii animalelor de companie plimbate pe aleile dintre blocuri, faleza Mureşului sau în parcuri vor avea asupra lor o pungă de hărtie pentru a ridica dejecţiile solide ale animalelor şi un recipient de un litru plin cu apă curată cu ajutorul căreia vor spăla urmele de dejecţii sau de urină lăsate de animal”, se menţionează în hotărâre.

Acelaşi act mai prevede că este interzisă lăsarea animalelor să urineze pe arborii tineri, arbuşti şi aranjamente florale.

Proprietarii câinilor care nu respectă aceste prevederi riscă amenzi cuprinse între 700 şi 1.800 de lei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.