Ziarul electronic al arădenilor

Săgeata Verde reintră în circulație pe ruta Arad – Ghioroc

„Săgeata Verde“ va reintra în circulație începând din această lună, trenul electric urmând să efectueze curse în perioada estivală pe ruta Arad – Ghioroc.

Prima cursă a trenului electric „Săgeata Verde“ va fi în duminică, 18 iunie, plecarea fiind la ora 10.00, din Micălaca, din stația de tramvai din fața supermarketului Kaufland.

Conform autorităților județene, „Săgeata Verde“ va circula în fiecare duminică, în scop turistic, în perioada estivală.

Biletul va costa 20 de lei și va include călătoria pe ruta Arad – Ghioroc, intrarea la Muzeul Transportului Arădean (depoul Ghioroc), dar și intrarea la Muzeul Viei și Vinului. Prețul include și revenirea la Arad, care se va face cu „Săgeata Verde“, ori cu un tramvai obișnuit.

„Săgeata Verde“ va opri și în Vladimirescu și Sâmbăteni, iar cei interesați de călătorie trebuie să își rezerve locul în vagon, având în vedere capacitatea garniturii.

Biletele pot fi rezervate pe pagina oficială www.sageataverde.ro, la secțiunea „Rezervă bilet“.

„Săgeata Verde“, sau trenul electric, cum îi mai spuneau cei care au călătorit cu ea, a făcut prima cursă la 1 decembrie 1906

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a anunţat, vineri, înfiinţarea Muzeului Transporturilor Arădene. Acesta va fi amenajat în depoul de tramvaie de la Ghioroc, în spaţiul unde este păstrată „Săgeata Verde“.  Muzeul va cuprinde exponate din producţia industrială a Aradului, în domeniul transporturilor.

La rândul său, Doru Sinaci, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad, a precizat că muzeul, realizat în parteneriat cu CTP Arad, va prezenta machetele autoturismelor şi avioanelor fabricate la Arad, tramvaie, vagoane, autoutilitare.

Muzeul Transportului Arădean va fi amenajat până la sfârşitul anului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.