Ziarul electronic al arădenilor

S-a stabilit cine va finaliza lucrările la pasajul de la CET

Contractul pentru finalizarea lucrărilor la unul dintre cele două pasaje rutiere aflate în construcție pe centura Aradului a fost semnat la Ministerul Transporturilor, a anunțat deputatul Dorel Căprar.

Parlamentarul arădean a spus că la Ministerul Transporturilor a fost semnat contractual pentru finalizarea lucrărilor la pasajul rutier aflat în zona CET.

Astfel, lucrările la pasajul rutier de la CET vor fi executate de o asociere formată din SC Tehnodomus SA, din Arad, SC CDP Energy SRL, din Arad, și SC Construcții Feroviare Mureș SA, din Târgu Mureș. Valoarea contractului este de 10,7 milioane lei plus TVA, iar termenul de execuție este de 5 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Lucrările la acest pasaj, terminat în proporţie de circa 70%, au fost amânatu mai mulţi ani din cauza mai multor rezilieri ale contractului. Lucrările la acest pasaj urmează să înceapă în această toamnă.

„Am militat, în limitele legii şi a uzanţelor parlamentare, împreună cu senatorul Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD şi colegii mei, deputaţii Florin Tripa şi Adrian Todor, pentru rezolvarea unui deziderat extrem de important pentru arădeni. Prezent la Arad în luna iulie, la invitaţia noastră, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, dădea asigurări că lucrările la cele două pasaje peste calea ferată care traversează centura municipiului Arad (DN7) urmează să fie reluate în toamnă. Şi iată că astfel se şi întâmplă. Totul a fost posibil în primul rând prin alocarea de către Guvernul PSD a banilor necesari pentru lucrări în proiectul Bugetului de Stat şi bineînţeles prin urgentarea reluării procedurilor de licitaţie“, a declarat Dorel Căprar.

Deputatul a mai menționat că licitaţia pe SEAP pentru cel de-al doilea pasaj, cel din Micălaca, „se află într-o stare avansată, iar foarte curând vom putea să vă dăm veşti bune şi în această privinţă“.

Lucrările la cele două pasaje au început în 2011, iar inaugurarea lor trebuia să aibă loc în august 2012, exact când Guvernul a decis să oprească finanţările din cauza restrângerilor bugetare.

Cele două șantiere ale CNADNR au fost oprite în august 2012, în fază foarte avansată de execuție (70% la pasajul peste tronsoanele de cale ferată Arad-Oradea, respectiv Arad-Curtici, din zona CET, și 65% la pasajul peste calea ferată Arad-Bucureşti, din Micălaca).

Tehnodomus a avut în 2016 venituri totale de 74,1 milioane lei (16,5 milioane euro) şi înregistra, la finalul anului trecut, datorii totale de 41,2 milioane lei (9,2 milioane euro), potrivit raportului trimis la Ministerul Finanţelor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.