Ziarul electronic al arădenilor

„S.O.S. Salvați Filarmonica“. Protest pe treptele Palatului Cultural

palat.cultural1-300x225Sindicaliștii de la Filarmonica din Arad vor organiza o nouă acțiune de protest, printre cererile protestatarilor fiind o „conducere demnă“ a instituției, angajări, precum și încetarea presiunilor asupra sindicatului.

Acțiunea de protest intitulată „S.O.S. Salvați Filarmonica“ se va desfășura marți, 17 februarie, între orele 13.30 – 14.30, pe treptele Palatului Cultural.

Membrii Sindicatului Artiştilor Interpreti din Filarmonica Arad cer, printre altele, oprirea concedierilor și angajarea de artiști.

„- Stop concedierilor!

– Fără administratori și pompieri complici la „decimarea“ personalului artistic!

– Fără concertmaeștri „colaboraționiști“ din afara institutiei! Avem concertmaestrul nostru!

– Vrem posturi și angajări! Vrem o Filarmonică stabilă și nu improvizații de conjunctură!

– Stop presiunilor împotriva sindicatului și a concertmaestrului!

– Vrem o conducere demnă de o Filarmonică!“, sunt revendicările sindicaliștilor de la Filarmonică.

„Avem 2.000 de semnături de susținere din partea publicului! Rugăm publicul să fie alături de noi! Avem nevoie de ajutor!“, este mesajul Sindicatului Artiştilor Interpreti din Filarmonica Arad.

Anul trecut, în luna decembrie, aproximativ 50 de artiști din cei 70 ai Filarmonicii de Stat Arad au refuzat să mai lucreze, declanșând greva generală, din cauza unor divergențe pe care le au cu directorul instituției, Alin Văcean, după ce acesta ar fi impus o serie de reguli care sunt considerate inacceptabile de către salariați.

Tot în luna decembrie, Sindicatul Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad a lansat o petiție on-line, prin care solicită demiterea directorului instituției, Alin Văcean, și „readucerea Filarmonicii în rândul simbolurilor orașului“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.