Ziarul electronic al arădenilor

S-a redeschis Secția Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie de la Spitalul Județean Arad

Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad își reia activitatea după mai bine de un.

La începutul pandemiei, în martie 2020, Secția a fost transformată inițial în secție pentru pacienții suspecți de infecție cu virusul SARS-CoV-2, iar mai apoi în secție COVID-19.

„În contextul scăderii numărului de pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 și internați pe secțiile COVID-19 ale Spitalului, am decis să  revenim la structura inițială și să redeschidem Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, care este una dintre secțiile cu adresabilitate ridicată. Ne bucurăm că de astăzi putem oferi, din nou, servicii de recuperare pentru cetățenii care necesită acest tip de proceduri medicale”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager interimar S.C.J.U. Arad.

La începutul pandemiei au avut loc lucrări de reabilitare și de dotare a paturilor cu prize de oxigen.

„După un an greu, marcat de pandemia COVID-19, astăzi redeschidem porțile Secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie. Înainte de reluarea activității, Secția a fost dezinfectată și au avut loc lucrări de igienizare. De astăzi îi așteptăm cu drag, pe toți arădenii care necesită servicii în vederea recuperării medicale cu privire la patologia neuromioartrokinetică, patologie care actualmente are un impact major asupra calității vieții. Baza de tratament este dotată cu aparatură performantă, inovativă, parte din ea cumpărată chiar înainte de pandemie”, a declarat dr. Laura Nicolescu, medic-șef Secție Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a declarat referitor la redeschiderea secției: „Mă bucur că după un an și trei luni Secția Clinică de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie se redeschide, iar cetățenii vor putea beneficia de recuperare medicală. O altă veste bună este că în prezent avem un număr redus de pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, iar astăzi, cu mici excepții, pe secțiile din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sunt tratați și vindecați pacienți cu alte afecțiuni medicale. Avem aparatura și dotările necesare pe fiecare secție și îmi doresc ca pacienții să vină cu încredere și să se folosească de acestea”.

Pacienții internați miercuri, care necesită recuperare medicală, au participat deja la primele ședințe de tratament.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.