Ziarul electronic al arădenilor

S-a deschis Târgul de carte de la Arad

Prima ediție a Târgului de carte de la Arad s-a deschis miercuri, în Piața „Avram Iancu, la eveniment fiind prezente numeroase edituri și librării, dar și distribuitori de carte din țară.

„Open Book“ se desfășoară în în perioada 6 – 10 iunie, împreună cu festivalul de literatură „Discuția secretă“, eveniment ajuns, anul acesta, la cea de-a V-a ediție.

Organizatorii Târgului de carte, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură, au anunțat, la deschiderea evenimentului, că sunt prezente peste 20 de edituri, care oferă spre vânzare cele mai noi apariții editoriale.

De asemenea, majoritatea expozanților oferă reduceri de prețuri de până la 50 la sută, iar unele edituri au expus pentru vânzare o gamă largă de publicații pentru copii.

„E important să promovăm cartea și așteptăm în acest sfârșit de săptămână cât mai mulți oameni să vadă cărțile editurilor importante din România. Cultura are căutare în zilele noastre și ar trebui să lăsăm la o parte telefonul mobil și să reușim să citim cărți interesante, care sunt editate de editurile din România“, a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, la deschiderea evenimentului.

Prima ediţie a Târgului de carte în aer liber de la Arad se desfăşoară  într-un  pavilion expoziţional mobil amplasat în Piaţa „Avram Iancu“, în care expun 22 de edituri, librării, distribuitori de carte şi universităţi, precum Grupul editorial All, Editura Art, Casa literelor – Anticariat şi librărie, Editura Casa Radio, Libărira Cărtureşti, Grupul editorial Corint, Crime Scene Press, Curtea Veche Publishing, Editura Gramma, Editura Herald, Editura Litera, Libărira Logos, Editura Mirador, Editura Nemira, Editura Nomina, Editura Polirom, Editura Prems Librexim, Editura Ratio et Revelatio, Editura Trei, Grupul editorial Tritonic, Editura „Vasile Goldiş” University Press, EdituraVivaldi.

Târgul este deschis zilnic, între orele 10.00 – 20.00, iar duminică, între 10.00 – 15.00.

Intrarea este liberă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.