Ziarul electronic al arădenilor

Rujeola face victime: O tânără şi o fetiţă de un an au murit

rujeolaO fetiţă de un an cu distrofie musculară şi o tânără de 27 de ani seropozitivă, ambele din Arad, au murit din cauza rujeolei, în utlimele zile, în judeţ fiind confirmate cinci decese de la izbucnirea epidemiei.

Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 223, judeţul Arad fiind pe primul loc în ţară.

Femeia în vârstă de 27 de ani era din municipiul Arad şi a murit ca urmare a complicaţiilor apărute, în timp ce era internată în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, unde, conform Direcţiei de Sănătate Publică Arad, se transferase la cerere. Conform unor surse, femeia era seropozitivă.

Fetiţa în vârstă de un an era din localitatea Caporal Alexa, fusese vaccinată împotriva rujeolei în urmă cu doar două săptămâni, dar după ce fusese infectată cu boala.

Copilul avea însă şi o serie de alte complicaţii, printre care insuficienţă multiplă de organe şi o distrofie musculară ca urma a malnutriţiei, la vârsta de un an cântărind doar 6 kilograme.

Alţi trei copii, un băieţel de 8 luni din localitatea Milova, o fetiţă de 9 luni din oraşul Curtici şi un băiat de 15 ani din Covăsânţ, au murit acest an ca urmare a complicaţiilor cauzate de rujeolă.

În cursul anului 2016, în judeţul Arad există 223 de cazuri confirmate şi suspecte de rujeolă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.