Ziarul electronic al arădenilor

Rubrica „Alegeri europarlamentare 2019”, activată pe pagina de internet a MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a activat rubrica Alegeri europarlamentare 2019”, unde vor putea afla informaţii cetăţenii români care intenţionează să voteze la secţiile de votare care vor fi organizate în afara ţării.

MAE anunţă că a activat rubrica , în contextul începerii perioadei electorale aferente organizării şi desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul European din 26 mai 2019

La această secţiune, cetăţenii români care intenţionează să voteze la secţiile de votare care vor fi organizate în afara ţării pot regăsi informaţii de interes privind procedura de votare în străinătate, atribuţiile Ministerului Afacerilor Externe, actele normative în vigoare aplicabile la alegerile din 26 mai 2019.

Lista secţiilor de votare din străinătate va fi publicată cu cel târziu 30 de zile înaintea datei alegerilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 33/2007 şi Hotărârii de Guvern nr. 81/2019. Această secţiune dedicată alegerilor europarlamentare va fi actualizată constant pentru a veni astfel în sprijinul cetăţenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află sau călătoresc în străinătate să se informeze din timp asupra procesului de votare şi să îşi verifice din timp documentele de identitate româneşti, pentru a îşi putea exercita astfel dreptul de vot în cele mai bune condiţii.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.