Ziarul electronic al arădenilor

Romulus Guțu a demisionat din funcția de prim-vicepreședinte PNL Arad

Romulus Remus Guțu a anunțat că a demisionat din funcția de prim-vicepreședinte PNL Arad și îl acuză pe Gheorghe Falcă, președintele filialei județene a liberalilor arădeni, că l-a „mințit“, dar și că acesta conduce organizația prin „prin teroare şi dictatură“.

Romulus Guțu, care este și vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, a spus, luni, că Falcă i-a promis „ferm“, în momentul când a trecut de la PPDD la PDL, cu 40 de organizaţii, sute de membri şi 50 de consilieri locali, că îşi va păstra funcţia „şi în 2016, ba chiar şi în 2020“.

Guțu a mai afirmat că el a fost pus pe poziția 19 pe listele PNL Arad cu candidații la alegerile locale pentru funcția de consilier județean, pentru că l-a „supărat“ pe Falcă, deoarece nu l-a susținut pe Iustin Cionca în momentul desemnării candidatului pentru șefia Consiliului Județean Arad.

„Nu l-am votat pe Cionca, pentru că am considerat că senatorul Ioan Cristina este cel mai indicat să conducă lista pentru CJA, fiind copreşedinte al PNL şi o persoană de mare notorietate faţă de Cionca. În plus, faptul că preşedintele Iohannis este fost membru al vechiului PNL, ar fi fost de ajutor în campanile. Din păcate, Falcă a refuzat orice argumente, pentru că a confiscat PNL şi acum conduce prin teroare şi dictatură”, a declarat Romulus Guțu.

Guțu a anunțat că rămâne, deocamdată, membru PNL, și speră ca lucrurile în partid se vor schimba, ajungându-se „la normalitate“.

În replică la afirmațiile făcute de Guțu, PNL Arad a transmis un comunicat de presă în care a menționat că nu au fost stabilite pozițiile candidaților pe listele pentru Consiliul Județean Arad

„Constatăm, cu surprindere, că domnul Romulus Remus Guțu a declarat, în urma unei conferințe de presă, că demisionează din toate funcțiile politice deținute în cadrul PNL Arad. Totodată, constatăm, cu părere de rău, că motivele transmise opiniei publice de către domnul Guțu, potrivit cărora acesta s-ar regăsi pe poziția nr. 19 pe lista candidaturilor PNL Arad pentru alegerile locale din 5 iunie 2016 la Consiliul Județean Arad, sunt complet eronate!

Menționăm că PNL Arad nu a stabilit pozițiile candidaților de pe listele pentru Consiliul Județean Arad, iar acestea vor fi stabilite conform statutului, în urma unei ședințe a Comitetului Județean Executiv“, se arată în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, la sediul PNL Arad nu a ajuns, până luni la amiază, niciun document prin care Romulus Remus Guțu să-și anunțe demisia din vreo funcție deținută în cadrul partidului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.