Ziarul electronic al arădenilor

România a învins Insulele Feroe în preliminariile Euro 2016

minge-de-fotbalReprezentativa României a învins, duminică, la Ploieşti, cu scorul de 1-0 (1-0), selecţionata Insulelor Feroe, într-un meci contând pentru etapa a cincea a grupei F de calificare la Campionatul European din 2016.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Claudiu Keşeru, în minutul 21.

România va juca următorul meci din preliminarii pe 13 iunie, cu Irlanda de Nord, în deplasare.

La meci au asistat aproximativ 14.000 de spectatori, iar fanii au scandat împotriva FRF şi l-au înjurat pe mijlocaşul stelist Cristian Tănase.

Căpitanul naţionalei României, fundaşul Răzvan Raţ a bifat selecţia cu numărul 103, depăşindu-l în clasamentul selecţiilor pe Ladislau Boloni. În ierarhia all time a naţionalei Raţ este depăşit de Gheorghe Popescu (115), Gheorghe Hagi (124) şi Dorinel Munteanu (134).

UPDATE

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, că naţionala României a meritat această victorie, obţinută greu, subliniind că evoluţia jucătorilor a fost afectată de starea terenului.

„A fost un succes greu, obţinut printr-o risipă de efort extraordinară, dar am meritat această victorie. Sunt trei puncte foarte importante, după o evoluţie nu prea bună, dar generată de starea terenului. Din păcate am ratat mai multe ocazii, nepermis de uşor. Felicit jucătorii, şi-au dorit victoria, au muncit pentru ea.

Totul se judecă prin cele trei puncte obţinute. Ne-am dori ca toţi jucătorii noştri de valoare să fie pregătiţi, apţi de joc. Ne-au lipsit Marica, Stancu… Gazonul ne-a defavorizat, cred că gazdele puteau să facă mai mult. Pe suporteri îi apreciem, îi iubim, probabil că i-am dezamăgit şi noi. Cred că ne vom mai întoarce la Ploieşti. Grupa se mai joacă, România, Irlanda, Grecia, Ungaria pot reclama oricând prezenţa la un Campionat European“, a declarat Iordănescu la TVR.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.