Ziarul electronic al arădenilor

Românca al cărei magazin a fost incendiat în Anglia este din Nădlac

nadlacProprietara magazinului din Norwich, incendiat în urmă cu două zile, a povestit pentru Digi24 prin ce a trecut.

Sorina Abraham spune că autorul atacului, înregistrat de camerele de supraveghere, a fost un bărbat care purta mască şi mănuşi. În acelaşi timp, ea spune că este impresionată de numarul mare de englezi care au sărit să o ajute. În sprijinul ei, comunitatea locală a adunat peste 27 de mii de lire sterline.

Sorina Abraham este din Nădlac. În urmă cu şase ani s-a mutat în Anglia, unde şi-a deschis o afacere şi nu a avut probleme până acum. Femeia spune că a fost şocată atunci când i-a fost incendiat magazinul, dar a fost impresionată de valul de susţine venit din partea englezilor din Norwich imediat după incident.

„Nu pot să-mi găsesc cuvintele ca să pot să exprim ceea ce se întâmplă acum. În momentul în care un bătrânel, intrând în magazin, punând mâna pe primul produs care i-a ieşit în cale, o bundică de căpşuni de 50 de pounds, şi ţi-a dat 20 de lire… Sau când ţi-au intrat în magazin 20, 30 de englezi cu mănuşi, cu saci, cu mături, cu soluţii de geamuri, de parchet şi au început să-ţi cureţe vitrina de prăjituri care era neagră de fum…”, povesteşte Sorina Abraham.

În noaptea de joi spre vineri, magazinul cu produse româneşti din Norwich a fost incendiat. Înainte de incident, în localitate a avut loc un protest al celor care se opun ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, protest care a durat patru ore.

„Un bărbat, aparent tânăr, s-a oprit în faţa vitrinei magazinului nostru, a aruncat cu o cărămidă în interior, a făcut o gaură destulă de mare în vitrină. A folosit o sticlă în care avea o substanţă inflamabilă. Era pregătit pentru asta. Avea mănuşi pe mâini şi mască pe faţă”, spune proprietara magazinului.

Femeia spune că după referendumul prin care s-a decis ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, foarte mulţi români care locuiesc în Regat au avut probleme: „În magazinul meu, cu prietenii mei, toţi englezi, nu am simţit că sunt marginalizată. În schimb, prietenii mei, cunoştinţele mele împrăştiate prin toată Anglia au avut peripeţii. Au avut peripeţii dintre cele mai urâte. Le-au fost sparte geamurile, le-au fost murdărite maşinile.”

Sorina Abraham susţine că nu este descurajată. Dimpotrivă, s-a ambiţionat şi va continua afacerea începută în Anglia.

sursa: digi24.ro

magazin

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.