Ziarul electronic al arădenilor

Revoltă în PNL Arad. „Trebuie să se încheie epoca Falcă“

pnlPrimarul orașului Ineu, Călin Abrudan, susține că mai mulți primari și membri PNL Arad cer demisia președintelui organizației județene, Gheorghe Falcă.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Abrudan a scris că „pentru județul Arad trebuie să se încheie epoca Falcă“.

„Cred că a venit momentul să facem o analiză clară, a eșecului, la alegeri locale (pierzând 12 primării) și la alegeri parlamentare (pierzând 3 parlamentari). Sunt convins că reformarea partidului PNL trebuie să aibă loc acum! Sunt convins că decizia trebuie să fie a cetățenilor, a membrilor responsabili și nu a unui singur om (Falcă), cum din păcate este de o vreme încoace!“, a scris Călin Abrudan.

Primarul din Ineu a explicat de ce a ales să ia atitudine împotriva liderului PNL Arad.

„Am hotărât să mă pronunț public în urma multor consultări pe care le-am avut cu un număr înseamnat de primari și colegi, din județul Arad (din păcate nu am avut timp să îi contactez pe toți), colegi care au avut toți, fără excepție același gând ca și mine, că pentru județul Arad trebuie să se încheie epoca Falcă! Nu am ieșit până în acest moment cu declarații, deoarece nu am vrut să afectez imaginea partidului la alegerile care au trecut, așa că umilința trebuie să ia sfârșit acum!

Sunt dispus să îmi depun mandatul din Biroul Județean PNL, dacă toți membrii biroului vor face același lucru și sunt convins că vom găsi persoane echilibrate și responsabile să ofere un interimat, la Arad, în vederea alegerilor corecte din interiorul partidului!”, a mai scris Călin Abrudan.

PSD a câștigat alegerile parlamentare în județul Arad, conform datelor finale anunțate, luni, de Biroul Electoral Județean, iar PNL se află pe locul secund.

Potrivit datelor prezentate de BEJ Arad, PSD a obţinut 35,42% la Senat şi 34,76% la Camera Deputaţilor, iar PNL a avut 32,4% la Senat şi 32,67% la Cameră.

La Senat, pe următoarele locuri s-au clasat UDMR – 8,02%, USR – 7,49%, PMP – 5,15%, ALDE – 4,97%, PRU – 2,82%, PRM – 1,22%, PER – 0,99%, ANR – 0,93%, PSR – 0,53%.

La Camera Deputaţilor, PSD și PNL este urmat de UDMR – 7,90%, USR – 7,08%, PMP – 4,43%, ALDE – 4,45%, PRU – 2,68%, PRM – 1,05%, iar alte 20 de formaţiuni au obţinut sub un procent.

CITITI SI:

Igaș: „Starea de spirit din PNL Arad nu este una liniștită”

Tipei: „Nu cred că domnul Abrudan era cel mai în măsură să ridice «piatra»”

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.