Ziarul electronic al arădenilor

Revelioanele comuniste, subiect de spectacol de teatru

Trupa de teatru de tineri amatori „Ardalion“ din Arad, sub oblăduirea Asociației Social-Educative „Filologos“ a prezentat o nouă producție vinerea trecută, în 13 aprilie, la sala Teatrului de Marionete, din cadrul  Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, intitulată „Momente vesele de ….ieri și alaltăieri”.   

Sala a fost arhi-plină și s-a râs pe săturate. Tinerii, deși amatori, au dovedit talent, seriozitate, expresivitate și putere de a contura un personaj de comedie în toată coloratura sa.

Spectacolul a fost realizat din momente vesele interpretate de actori celebri de comedie din perioada comunistă la TV de Revelion.

S-a pastrat si atmosfera retro, cadrul fiind al unui televizor vechi iar personajele erau îmbrăcate în alb-negru-gri. Nu s-a ratat nici apariția celebrului televizor pe lămpi, cu rama de lemn, având deasupra macrameul și peștele nelipsit din orice apartament din anii 80”. Timp de o oră și 20 minute publicul adult a fost absorbit și purtat într-o atmosferă din perioada copilăriei și tinereții lor.

„Noutatea din anul acesta în trupa «Ardalion», la 5 ani de activitate, este că am format și o trupă de teatru pentru adulți, amatori evident, intitulată «Ardalion-senior“, care a debutat în ultima parte a spectacolului nostru, cu schița caragialiană «Five o”clock» și a avut parte de mare succes. Cred că și adulții au nevoie să se destindă și să facă ceva cu plăcere și doar de plăcere.

Cine mai speră după ce deja e de câțiva ani sau zeci de ani în câmpul muncii, lucrând cu totul altceva, că va mai  apuca să joace într-un spectacol de teatru, cu tot ceea ce înseamnă un spectacol. E o șansă! Iar trupa de adulți s-a prezentat excelent. Sunt foarte mândră de ei, sunt mândră și bucuroasă că sunt ai mei toți, întreaga trupă, ce numără în acest spectacol 20 de persoane“ mărturisește Giorgiana Elena Popan – actrița și coordonatoare a trupei „Ardalion“.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociația „Filologos” Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.