Ziarul electronic al arădenilor

Retrospectiva Filmului Românesc VI. Scurtmetraje de animaţie

Sfârşitul lunii august vine cu o nouă proiecţie în grădina de vară şi totodată cu o nouă ediţie a Retrospectivei Filmului Românesc.

Miercuri 29 august, de la ora 21.30, cinefilii arădeni vor avea ocazia să vizioneze 7 scurtmetraje de animaţie în grădina de vară a cinematografului Arta, la cea de-a VI-a ediţie a seriei Retrospectiva Filmului Românesc.

După ce la primele cinci ediţii am văzut ficţiuni şi documentare, drame şi thrillere atmosferice, comedii româneşti şi moldoveneşti, luna aceasta ne înviorăm cu o selecţie de 7 scurtmetraje de animaţie realizate de 5 dintre cei mai apreciaţi creatori de animaţii din noua generaţie.

Alexandru Petru Bădeliță abordează animația experimentală în „Pescuitorul de imagini“ și „I Made You, I Kill You“, Matei Branea folosește o stilistică de tip punk-avangardistă în „Omulan!“, Mihai Păcurar îmbină mai multe stiluri şi teme filosofice în „The White Box“ și „Breakfast“, Sergiu Negulice se joacă cu texturi în „Splendida moarte accident“, iar Serghei Chiviriga folosește cu brio tehnica stop-motion în „Cel mai bun client“.

(…)

Retrospectiva Filmului Românesc este un proiect din cadrul Programului Centenar, inițiat de către Centrul Municipal de Cultură, și conține o serie de proiecţii de film care îşi propune să radiografieze cinematografia românească contemporană.

Acest proiect este conceput totodată ca un program de educaţie cinematografică care să răspundă întrebării presante: „Cum arată filmul românesc actual?“.

Proiecţiile din cadrul acestei serii se desfăşoară în perioada martie – decembrie 2018.

Intrarea este liberă.

În caz de vreme nefavorabilă, proiecția va avea loc în sala Cinema Arta.

Program:

Pescuitorul de imagini (2012), regia: Alexandru Petru Bădeliță; durată: 10 min

Omulan! (2015), regia: Matei Branea; durată: 15 min

The white box (2016), regia: Mihai Păcurar; durată: 18 min

Breakfast (2016), regia: Mihai Păcurar; durată: 3 min

Splendida moarte accident (2017), regia: Sergiu Negulici; durată: 15 min

Cel mai bun client (2017), regia: Serghei Chiviriga; durată: 12 min

I Made You, I Kill You (2017), regia: Alexandru Petru Bădeliță; durată: 14 min

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.