Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE RETIM a fost sancționat. Ce transmite Falcă operatorului de salubrizare

Noul operator de salubrizare din Arad a fost sancționat pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale, primarul Gheorghe Falcă considerând prestația celor de la RETIM va fiind „dezastruoasă“.

Conform unui comunicat de presă remis de Primăria Arad, primarul Gheorghe Falcă a catalogat drept „dezastruos“ modul în care RETIM a intervenit în primele două zile de la preluarea activităţii de salubrizare în municipiul Arad.

„Este inadmisibil ce se întâmplă zilele acestea în Arad. Am cerut Direcţiei Generale Poliţia Locală, prin compartimentul de specialitate, să identifice locaţiile unde RETIM nu şi-a făcut datoria şi să aplice sancţiuni. RETIMU-ului vreau să-i tansmit doar atât: să nu ne confunde”, a declarat Gheorghe Falcă.

RETIM Ecologic Service SA este, începând de marţi, 24 aprilie, noul operator de salubrizare în municipiul Arad, câștigând licitația organizată de ADI SIGD Arad,   agenție care reprezintă toate primăriile din județul Arad, având în responsabilitate gestionarea deșeurilor în județ.

„Este un contract semnat de ADI SIGD Arad, nu de municipalitate. Ieri a fost semnat, ieri a fost practic prima zi în care RETIM trebuia deja să intervină. În acest moment se face transferul între companii, lucru care trebuia făcut în umă cu o săptămână. Ne cerem scuze noi în faţa cetăţenilor, deşi responsabilitatea este a companiei şi evident a ADI Deşeuri. Sperăm ca în maximum două zile să reglementăm această situaţie. În plus, ţin să le transmit arădenilor că am convenit  ca toate pubelele să fie distribuite la domiciliu”, a mai spus primarul Falcă.

În ultimele zile, nemulțumirile arădenilor față de modul în care este ridicat gunoiul au crescut. În spațiul virtual au apărut foarte multe imagini cu grămezi de gunoaie, în diverse zone ale municipiului, care nu au fost ridicate de operatorul de salubrizare.

UPDATE

În urma verificărilor din teren făcute de polițiștii locali, operatorul RETIM a fost sancționat pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale.

Primăria a informat, în cursul serii de miercuri, că polițiștii locali au întocmit, în mai puțin de două ore, 20 de procese verbale, valoarea sancțiunilor fiind de 20.600 lei. „Acțiunile Poliției Locale vor continua și în zilele următoare“, a informat Primăria Arad.

foto: Facebook

CITITI SI: USR Arad cere convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.