Ziarul electronic al arădenilor

Rețeaua Solidarității, la Arad. S-au înregistrat 164 apeluri telefonice

164 de apeluri telefonice au fost primite în primele 12 ore de funcționare a Rețelei Solidarității Arădene! Dintre acestea 82 au venit la Direcția de Asistență Socială din municipiul Arad (tel. 0787/806.562), 68 la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, din județ (0257-983, 0733-889.812), 14 apeluri la numărul direct pus la dispoziție de Consiliul Județean Arad (0749/251.535). 

De luni dimineață operatorii preiau solicitările telefonice la #rețeaua_solidarității.

Sunt centralizate nevoile celor izolați la domiciliu sau ale vârstnicilor aflați în imposibilitatea de a-și procura strictul necesar. iar împreună cu reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale, asistenții sociali le pregătesc pachete cu alimente și articole de curățenie.

La DGASPC Arad operatorii lucrează în schimburi, iar directorul general Erika Stark a pus la dispoziția apelanților și un psiholog care oferă consultații telefonice. La DAS Arad numărul operatorilor alocați în prima zi a fost dublat, ajungându-se la opt.

Fiecare apel este înregistrat, cele relatate sunt verificate, iar kit-urile cu alimente și alte articole de igienă vor fi direcționate săptămânal spre beneficiarii care au nevoie de ajutor pentru a rămâne în izolare și a respecta condițiile impuse de autorități în starea de urgență.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.