Ziarul electronic al arădenilor

Restricţiile de tranzitare a teritoriului Ungariei pentru cetăţenii români, eliminate

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că oficialii ungari au transmis că, din noaptea de 16 spre 17 iunie, începând cu ora 00.00 (ora Budapestei), respectiv ora 1.00 (ora României), vor fi eliminate restricţiile de tranzitare a teritoriului naţional al Ungariei pentru toţi cetăţenii români.

„În urma refuzului autorităţilor de la Budapesta de a permite tranzitarea Ungariei cetăţenilor români care nu au contracte de muncă în alte ţări europene, oficialii MAI au iniţiat discuţii cu partenerul ungar. Discuţiile demarate la începutul acestei săptămâni au avut drept scop eliminarea restricţiilor care au dus la aglomerarea punctelor de trecere a frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, aglomerare produsă în special din cauza documentelor justificative pentru tranzitarea Ungariei, solicitate unilateral cetăţenilor români.

Oficialii maghiari ne-au transmis, în după-amiaza zilei de 16 iunie, că din noaptea de 16 spre 17 iunie, începând cu ora 00.00, ora Budapestei, respectiv ora 1.00, ora României, vor fi eliminate restricţiile de tranzitare a teritoriului naţional al Ungariei pentru toţi cetăţenii români“, precizează MAI.

Conform sursei citate, discuţiile purtate de reprezentanţii MAI cu partea ungară „se înscriu în acţiunile Ministerului Afacerilor Interne din toată această perioadă pentru a asigura cetăţenilor români posibilitatea de a ieşi şi de a reveni în ţară în condiţii cât mai bune“.

„Ministerul Afacerilor Interne îşi exprimă, în continuare, hotărârea de a depune toate eforturile necesare pentru a asigura respectarea dreptului cetăţenilor români la liberă circulaţie, aşa cum şi noi respectăm acest drept cetăţenilor unguri“, mai arată sursa citată.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.