Ziarul electronic al arădenilor

Restricții de circulație în zona Căii Iuliu Maniu din Arad. Se execută lucrări la reţeaua de apă potabilă

Începând cu seara zilei de luni, 24 mai 2021, în cadrul contractului CL1 Reabilitare reţele apă în Municipiul Arad, pe Calea Iuliu Maniu se execută lucrări de reabilitare a conductei existente, cu intervenţii la căminele de vane.

Lucrările se vor derula pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu din Piaţa Podgoria şi căminul de vane de pe Calea Iuliu Maniu, aflat în dreptul staţiei de taxi, care pe perioada lucrărilor va fi relocată. Cu toate că lucrările nu implică săpătură deschisă, acestea vizează construirea a două cămine noi de vane din beton armat, fapt ce va crea durate mari de menţinere a unor restricţii de circulaţie în zonă.

În urma şedinţei din data de 20 mai 2021, Comisia de Sistematizare a Circulaţiei a avizat favorabil solicitarea Antreprenorului de a executa aceste lucrări în intervalul 24 mai 2021 -21 iunie 2021, urmând a fi instituite restricţii de circulaţie a vehiculelor după cum urmează:

în sensul giratoriu, cu ocolire stânga – dreapta a zonei de lucru, care va ocupa aproximativ 3×3 m din partea carosabilă, în intervalul 24 mai 2021 – 5 iunie 2021;

în intersecţia dintre Bd. Revoluţiei şi Calea Iuliu Maniu, cu ocolire stânga – dreapta a zonei de lucru, care va ocupa aproximativ 3×3 m din partea carosabilă, în intervalul 25 mai 2021 – 31 mai 2021;

pe Calea Iuliu Maniu, în dreptul intersecţiei cu str. Traian Moşoiu, prin ocuparea benzii 2 a sensului de mers şi a unei părţi din banda 1, pe o lungime de 10 m şi o lăţime de 4 m, în intervalul 24 mai 2021 – 21 iunie 2021, circulaţia vehiculelor urmând să de desfăşoare pe partea rămasă neocupată din banda 1 şi banda de parcare;

pe Calea Iuliu, în dreptul staţiei de taxi, prin ocuparea benzii 2 a sensului de mers şi a unei părţi din banda 1, pe o lungime de 25 m şi o lăţime de 4 m, în intervalul 26 mai 2021 -21 iunie 2021, circulaţia vehiculelor urmând să de desfăşoare pe partea rămasă neocupată din banda 1 şi banda de parcare.

Date fiind restricţiile de circulaţie, şoferii sunt sfătuiţi să opteze pentru rute alternative.

Reamintim faptul că acest contract de lucrări este cel de-al patrulea semnat în cadrul proiectului major, la o valoare de 20.106.492,23 lei şi prevede lucrări de reabilitare a 7,5 km de artere apă potabilă pe următoarele străzi: Bd. Revoluţiei, Calea Iuliu Maniu, Corbului, Calea Aurel Vlaicu, Făt-Frumos, I.C. Brătianu, Mărţişor, Meşterul Manole, Războieni şi Milcov.

CL1 Reabilitare reţele apă în Municipiul Arad face parte din Proiectul Fazarea proiectului Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad” cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Pe această cale, dorim să vă mulţumim pentru înţelegere şi să ne cerem scuze pentru disconfortul creat!

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Compania de Apă Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.