Ziarul electronic al arădenilor

Restricție de trafic pe drumurile județene

Traficul de mare tonaj pe drumurile județene din Arad va fi restricționat, după ce Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de caniculă.

„Având în vedere Codul portocaliu de caniculă, valabil de miercuri în vestul României, traficul de mare tonaj (peste 7.5 tone) pe drumurile județene din Arad este interzis în intervalul orar 8.00 – 20.00“, a informat Consiliul Județean Arad

Conform sursei citate, restricția va rămâne valabilă până la reevaluarea situației de către Consiliul Județean Arad.

Conducerea instituției atrage atenția că echipe de control coordonate de Consiliul Județean vor verifica respectarea restricției de tonaj.

Meteorologii atenţionează că valul de căldură se va intensifica pe parcursul zilelor de miercuri şi joi, urmând ca în 15 judeţe, printre care și Arad, să se instituie o avertizare Cod portocaliu de caniculă.

„Miercuri şi joi (2 şi 3 august), valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toată ţara. Vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unităţi, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade. În Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în sud-vestul Olteniei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat şi se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 şi 39 de grade“, precizează ANM.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.