Ziarul electronic al arădenilor

Reprezentanţii PSD, printre cei mai inactivi membri ai Parlamentului European

parlamentul-europeanPartidul Social-Democrat (PSD) din România figurează pe lista primelor zece formaţiuni politice care au cei mai inactivi reprezentanţi în Parlamentul European, potrivit datelor oferite ziarului britanic The Guardian de organizaţia VoteWatch Europe.

Eurodeputaţii Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP) figurează pe primul loc pe lista formaţiunilor politice care au avut cei mai inactivi reprezentanţi în Parlamentul European în perioada iulie 2014 – mai 2015.

Cei 23 de eurodeputaţi UKIP au participat la 62% din procedurile de vot în Legislativul Uniunii Europene.

Pe locul al doilea sunt eurodeputaţii partidului german Die Linke, urmaţi de cei din cadrul Forza Italia, partidului fostului premier italian Silvio Berlusconi.

Pe locurile următoare se clasează eurodeputaţii din cadrul formaţiunii spaniole C’s, cei din Partidul Verzilor (M.Britanie), conservatorii britanici şi membrii Stângii Unite (Spania).

Pe locul zece în topul celor mai inactivi eurodeputaţi sunt reprezentanţii Partidului Social-Democrat (PSD) din România, care au participat la 87,7% din procedurile de vot.

În topul celor mai activi eurodeputaţi sunt cei din cadrul formaţiunii Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR), ei participând la 98,8 la sută din procedurile de vot din PE.

Pe locurile următoare sunt socialiştii şi ecologiştii francezi, membrii Mişcării Cinci Stele (Italia) şi laburiştii britanici.

Pe locurile 7 şi 8 în topul celor mai activi eurodeputaţi sunt reprezentanţii UNPR şi cei ai Partidului Conservator.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.