Ziarul electronic al arădenilor

Regenerarea urbană din Arad, evaluată de BERD

DSC_0050-300x208O echipă formată din consultanți ai BERD au fost prezentă la Arad pentru a evalua proiectul privind regenerarea urbană în municipiu, urmând ca în aproximativ două luni să prezinte raportul final.

Proiectul de regenerare urbană a spaţiilor din zona blocurilor de locuinţe din mai multe cartiere din Arad, cu scopul de a moderniza circulaţia auto și pietonală, dar şi de a asigura noi spaţii de recreere, urmează să fie realizat cu banii obținuți dintr-un împrumut în valoare de 20 milioane euro, de la BERD.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat, marți, că a avut o întâlnire cu consultanții BERD, în cadrul căreia s-a analizat modul în care va fi implementat proiectul de regenerare urbană.

„Este un proiect care se va adresa cetăţenilor care locuiesc la blocuri şi celor care locuiesc în zona protejată a oraşului. Este un proiect care va aduce beneficii din punctul de vedere a spaţiului verde, a locurilor de joacă, a parcărilor, a trotuarelor. Împreună cu cei de la BERD am căzut de acord asupra modului în care se vor gestiona parcările dintre blocuri.

Faptul că va creşte de cel puţin patru ori numărul de parcări la sol şi vom avea în cartiere şi parcări supraterane i-a preocupat pe cei de la BERD, din punctul de vedere al întocmirii caietului de sarcini, care trebuie să fie foarte bine realizat. Astfel, operatorii care vor construi aceste parcări să aibă experienţă şi să fie într-o relaţionare în ceea ce priveşte parcările la sol din faţa blocurilor, parcările la sol din spatele blocurilor şi parcările supraterane“, a declarat Gheorghe Falcă.

Reprezentanţii BERD au adresat şase întrebări primarului şi reprezentanţilor Primăriei, una dintre ele referindu-se la modul în care vor fi administrate parcările care vor fi amenajate în cartiereă.

„Parcările vor fi administrate de un concesionar, care se va ocupa de încasarea taxelor de parcare“, a menționat primarul.

Gheorghe Falcă a mai spus că în termen de şase săptămâni, Primăria va primi raportul final de la BERD.

„Apoi aşteptăm finalizarea proiectului tehnic şi a caietului de sarcini pentru licitaţia privind desemnarea constructorului. Noi am dori să fie o singură licitaţie, ca să poată să înceapă lucrările odată, în toate cartierele“, a mai spus Falcă, acesta adăugând că, cei de la BERD au apreciat „modul în care s-a dezvoltat oraşul“.

Primăria a anunţat că va derula un proiect pentru regererarea urbană a spaţiilor din zona blocurilor de locuinţe din mai multe cartiere din municipiul Arad, cu scopul de a moderniza circulaţia auto și pietonală, dar şi de a asigura noi spaţii de recreere.

În acest sens, municipalitatea a scos la licitație, în luna noiembrie, studiul de fezabilitate al proiectului privind regenerare urbană a spatiilor din zona blocurilor de locuințe din cartierele Alfa, Faleza Mureș, Confecții, Micălaca, Vlaicu și Centru, inclusiv zona protejată din municipiu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.