Ziarul electronic al arădenilor

Regenerarea Urbană. Cum se vor moderniza centrul și zona protejată din municipiul Arad

Joi, 21 iunie 2018, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a semnat contractul de Regenerare Urbană vizând centrul și zona protejată a municipiului Arad, în valoare de 1.806.410,06 euro cu TVA.  

Se va interveni pe străzile: R-dul Revoluției, I.C. Brătianu, A. Mureșan, I. Grozescu, T. Vladimirescu, Ștefan Augustin Doinaș, Cloșca, Ghe. Popa de Teiuș, Banu Mărăcine, Barabas Bela, Piața Spitalului, Aleea Făget, Mucius Scaevola, Dornei, Aleea Postavului.

Aici se vor amenaja spații verzi, locuri de recreere, se vor moderniza căile de acces și iluminatul public şi se vor amenaja parcări la sol.

În cifre exacte, se vor realiza: o suprafaţă de 22.555 metri pătrați destinată parcării autovehiculelor, 2.153 metri pătrați trotuare amenajate, canalizare pluvială pe o lungime de 1.614 metri liniari, spaţii verzi amenajate pe o suprafaţă de 2.778 metri pătrați,  11 cvartale reamenajate, 569 locuri de parcare la sol.

Concomitent cu realizarea lucrărilor de regenerare urbană, în zona centrală a orașului vor fi realizate lucrări de extidere și modernizare a sistemului public de iluminat și lucrări de proiectare și execuție pentru obiectivul –  Platforme subterane de colectare selectivă a deșeurilor.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni de la data  emiterii ordinului de începere.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.