Ziarul electronic al arădenilor

Refuz. ADI SIGD Arad nu vrea să facă publice salariile angajaților și conducerii

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară – Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor (ADI SIGD) Arad refuză să facă publice salariile angajaților și conducerii Asociației, o solicitare în acest sens fiind făcută de filiala județeană a USR.

Zilele trecute, USR Arad a sesizat atât Asociația de Dezvoltare Intercomunitară SIGD Arad (ADI Deșeuri), cât și instituția competentă – Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad – pentru a face publice câștigurile angajaților și conducerii Asociației. „Aceasta este obligată de lege să facă publice salariile și toate sporurile aferente“, au spus cei de la USR Arad.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară – Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Arad  a transmis că „ADI SIGD Arad nu se încadrează în prevederile Legii nr. 153/2017 care reglementează salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Bugetul asociației, organigrama şi statul de funcții se aprobă la începutul fiecărui an în cadrul ședinței Adunării Generale a Asociaților. ADI SIGD Arad este o asociaţie non-profit, care funcționează în baza O.G. nr. 26/2000 privind Asociaţiile și fundațiile.

Proiectul  Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Arad a însemnat absorţia a 30 milioane de euro din fondurile europene destinate României, iar judeţul Arad are şansa ca, la sfârşitul anului, să fie între primele zece judeţe la nivel naţional care au un astfel de sistem integrat funcţional.

Toate licitaţiile, pe care Asociaţia a fost mandatată să le realizeze, sunt încheiate având patru contracte semnate şi Zona 1 operaţională. La începutul lunii iunie se vor semna şi contractele aferente celorlalte patru zone. Este foarte important ca acest proiect să fie finalizat pentru a nu se pierde finanţarea europeană obţinută cu multă muncă şi sacrificii, proiectul fiind în prezent cel mai mare şi mai important, la nivel judeţean, atât din punct de vedere al valorii, cât şi al impactului social”, se arată în comunicatul de presă remis de.

CITITI SI: USR Arad cere să fie făcute publice salariile de la ADI Deșeuri

comentarii

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.