Ziarul electronic al arădenilor

Rectificare bugetară. Bani pentru grădinițe și drumuri

nucetPrimăria din Arad intenționează să repare o clădire în care va funcționa o grădiniță, iar în această primăvara va începe să reabiliteze mai multe drumuri din oraș, banii necesari fiind alocați printr-o rectificare bugetară preconizată pentru începutul lunii aprilie.

După analiza financiară la finalul primului trimestru al anului bugetar, Primăria va propune Consiliului Local o rectificare a bugetului municipiului, la începutul lunii aprilie, au informat, luni, reprezentanții municipalității.

„La capitolul învățământ se vor aloca 450.000 lei pentru reparația imobilului fostei școli de pe str. Spartacus (cartier Mureșel) în vederea mutării grădiniței PN 26, care în prezent funcționează într-o clădire aflată în proprietate privată, cu chirie. De asemenea alte două grădinițe din municipiu, PS2 și PP 17, vor beneficia de dotare cu echipamente noi de bucătărie, pentru care se vor aloca 57.000 lei“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Primăria Arad.

Conform sursei citate, cu ocazia rectificării va fi introdusă în buget și suma de 87.000 lei pentru Grupul Școlar Industrial Aurel Vlaicu, reprezentând valoarea sponsorizării acordate unității de învățământ de SC Astra Rail Industries, pentru dotarea atelierelor-școală de sudură și operator mașini numerice.

Primăria a mai informat că, în această primăvară, vor începe lucrările de reabilitare a străzilor cuprinse în Programul Național de Dezvoltare Locală (printre care Constituției, Hunedoarei, Titulescu, Pădurii, 6 Vânători, Ștefan Augustin Doinaș, etc), dar Ministerul Dezvoltării a alocat Aradului doar 400.000 lei din cofinanțarea de 33 de milioane lei, la care s-a angajat în prin contract cu municipiul Arad. Suma de 400.000 lei va fi cuprinsă în buget cu ocazia rectificării bugetare.

Prin rectificarea bugetară se vor aloca de asemenea fonduri (10.000 lei) pentru elaborarea documentațiilor tehnice în vederea reabilitării clădirii de pe Bulevardul Revoluției nr. 50, care aparține municipalității.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.