Ziarul electronic al arădenilor

Recomandările medicilor pentru Sărbătorile Pascale

masa-de-pasteSpecialiştii în sănătate publică fac o serie de recomandări privind consumul de alimente şi conduita zilnică, pentru menţinerea unei bune stări de sănătate a populaţiei, în această perioadă a Sărbătorilor Pascale.

Astfel, medicii recomandă ca trecerea de la alimentaţia de post la cea obişnuită să se facă treptat.

„Consumul de alimente tradiţionale pe bază de miel trebuie să fie moderat, mai ales pentru persoanele care au ţinut post. Reluarea unei alimentaţii bogate în grăsimi, produse din carne tocată sau prăjeli poate cauza de cele mai multe ori probleme digestive.

Această alimentaţie trebuie evitată, pe cât posibil, şi de persoanele care suferă de afecţiuni digestive, respectiv gastrită sau ulcer, afecţiuni hepatice sau pancreatice“, se arată într-un comunicat de presă remis de Ministerul Sănătății.

Recomandările medicilor se îndreaptă, în special, către persoanele cu diferite afecţiuni.

„Astfel, bolnavii care suferă de diabet nu trebuie să întrerupă tratamentul indicat, iar printre alimentele pe care ar trebui să le ocolească cei care au probleme cu inimă se numără cele bogate în grăsimi şi sare“, se mai arată în comunicat.

Medicii mai spun că preparatele din carne de miel, precum şi carnea de miel să fie achiziţionate de la comercianţi autorizaţi care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor

Pentru menţinerea unei bune stări de sănătate, medicii recomandă ca alimentaţia să fie diversificată şi să cuprindă, în principal, cereale, legume, fructe şi produse lactate

Totodată, medicii mai spun că trebuie să fie evitat consumul excesiv de alcool, dar şi a exceselor alimentare.

Medicii mai îndeamnă populația la implicarea în activităţii fizice pentru menţinerea unei stării de sănătate corespunzătoare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.