Ziarul electronic al arădenilor

Recomandări pentru săvârşirea slujbei şi împărţirea Aghiasmei Mari

Potrivit rânduielilor liturgice, Aghiasma Mare se sfinţeşte de două ori în cursul unui an: în ajunul Botezului Domnului (5 ianuarie) şi în ziua de praznic a Botezului Domnului (6 ianuarie).

Aflându-ne într-o perioadă de pandemie, în care se impune respectarea unor reguli sanitare, din motive de precauţie, se recomandă, ca în acest an, Slujba de sfinţire a apei, la mănăstiri şi la toate parohiile, mai ales cele de oraş sau cele de categoria I din mediul rural, în Arhiepiscopie Aradului să se săvârşească în cele două zile amintite mai sus.

Acolo unde este posibil se recomandă ca Aghiasma Mare sfinţită să fie îmbuteliată şi astfel să se împartă credincioşilor, încă din dimineaţa zilei de ajun.

De asemenea, la toate bisericile din eparhie să fie rânduite persoane care să supravegheze buna rânduială de distribuire a aghiasmei mari prin păstrarea măsurilor de distanţare de 1,5 m între persoane şi purtarea măştii de protecţie.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Aradului. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.