Ziarul electronic al arădenilor

Recensământul traficului auto continuă în luna mai

trafic-300x191Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara anunţă participanţii la trafic că, în luna mai, continuă recensământul de circulaţie rutieră pe tronsoanele de autostradă de pe raza judeţelor Arad, Hunedoara şi Timiş, precum şi pe o parte din drumurile naţionale de pe raza judeţelor Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi şi Timiş.

Conform DRDP Timișoara, înregistrarea circulației pe rețeaua de drumuri naționale va fi realizată în următoarele zile:

– 13 mai (recensământ de 24h) în intervalele orare 6.00 (13 mai) – 6.00 (14 mai)

– 17 mai, în intervalele orare 8.00 – 12.00 şi 14.00 – 18.00

– 20 mai (recensământ de 24h) în intervalele orare 6.00 (20 mai) – 6.00 (21 mai).

Posturile în care se  desfăşoară recensământul de circulaţie rutieră vor fi semnalizate printr-un jalon aşezat pe partea dreaptă a drumului pe care se va monta o plăcuţă cu numărul postului.

Amplasarea posturilor se va face în afara platformei drumului, neafectând traficul rutier.

„Reamintim că recenzarea traficului rutier se efectuează periodic, o dată la cinci ani, timp de zece zile, în diferite perioade ale anului, respectiv în lunile aprilie, mai, august, octombrie și în luna noiembrie 2015“, se precizează într-o informare a DRDP Timișoara.

Recensământul traficului rutier, care se va încheia în data de 14 noiembrie 2015, ora 20.00, are drept scop determinarea repartiției și evoluției în timp a traficului de vehicule de marfă și persoane pe rețeua de drumuri publice interurbane din România și stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia.

Vor fi monitorizate următoarele tipuri de vehicule: biciclete și motociclete, autoturisme, microbuze, autocamionete și autospeciale până la 3,5 tone, autocamioane și derivate cu două, trei și patru axe, autovehicule tip TIR, autobuze, tractoare, autocamioane cu remorcă și vehicule cu tracțiune animală.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.